Summa sidvisningar

söndag 3 januari 2016

Att säga Nej, tack!

Nej ,tack...
-Fan,va du är tråkig...slappna av...
Detta har jag hört till leda......

Julefrid...semesterlunk...nyårsfirande....partylördag!
I allt detta ingår alkohol...för väldigt många!

Inte för mig/oss!
Tänk att jag fortfarande som 40 åring kvinna skall behöva ge människor en förklaring...anledning till att inte välja alkohol. Tänk att det finns människor som inte vill umgås med oss....utan alkohol.....för mig obegripligt!
Jag ser varenda dag vinglas i mina flöden....tänk om jag skulle ifrågasätta konsumtionen av detta...då hade jag nog "satt min sista potatis". Men att ständigt ifrågasätta mitt val är inte samma grej....

Att alkohol inte hör ihop med varken jul eller tindrande barn är självklar för mig....finns lixom inga alternativ där...funderar inte ens. Sen gör andra människor precis som dom vill, det är helt okej för mig!

För mig betyder inte alkohol avkoppling....men idag är det så accepterat att dricka vin till spagettin....där borde väl fler än jag reagera.....det ser ju onekligen lite knepigt ut! Det ligger en viss rosa glamour över det...det ska var "ledigt" och "härligt"...då skålar vi!
Jag har under utbildningen besökt en avdelning där dom finns...du som jag ...en mormor...farfar...kompisen....den snygga mamman...det hårt arbetande egenföretagaren...med pengar och lyx....där finns dom....dom som fått nog...eller frun...barnen...eller vänner..., när det blir ett bekymmer, men inte från början..."det är ju bara ett glas" Inte dom vi se på stan...betydligt finare människor än så...finaste i kvarteret...i det fina huset...med fina bilen....
tror det är otroligt enkelt idag att gå i fällan...det är både enkelt och okej.
Som tur är befinner sig väldigt få i denna skaran...men fler än vad JAG hade trott!!!!!


Det är lika provocerande att INTE dricka alkohol som att säga nej till godsaker....eller träna på julafton!
Det handlar ju så klart om att man själv blir lite obekväm....att man upplevs "redig"...jag får höra det ibland.
Nu mer klarar jag att stå upp för mig...det är väl förbaskat tur det...men det finns ju yngre människor än mig som vill välja bort alkohol...skit i anledningen gott folk.

Bara en tanke...
Snälla låt mig va i de beslut jag fattar!
Så när jag korkar upp...är det utan alkohol....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar