Summa sidvisningar

lördag 25 juli 2015

Är det semester????

Läser på sociala medier om SEMESTER (för barnfamiljer)!
Kaos,förväntningar,gnäll,glädje....."bubbelbilder", "knäna framför poolen bilder",solnedgångar och badbilder....
Det slår mig alltid hur härligt alla haft det.....jodå även VI!

Med 5 barn och X antal semestrar...med x antal barn....x antal pengar.....x antal nätter i husvagn så vet jag en del om hur det ÄR på semestern (om man inte nu har utflugna barn och kan ligga och läsa hur många böcker som helst och sola hur länge som helt utan att få en näve sand rakt över ansiktet).
DET ÄR sällan den semestern VI föräldrar har....vi får aldrig aldrig tro att det blir just så (om vi nu inte anställer nån som roar våra barn).

Jag har nu mer bestämt mig för att utgå från NOLL förväntningar.
Det tog några år.

Men jag har under åren i bland varit besviken...besviken över att det inte blev som just JAG tänkt!
För bövelen...JAG borde fått åkt på en egen semester nån vecka efter att vi kommit hem....efter att man tvätta,packat upp allt....fått i ordning igen DÅ bordet Jag fått åka och vila upp mig. Men gud hjälpe om Johan kommit med det förslaget...det vill jag ju inte!!!!! :o)
Jag VILL vara med min familj!!!!

EN semester med barn blir lite som det blir....
Vi har suttit i spöregn med bäbis +tonåringar och det har regnat in i förtältet så ALLT flyter omkring...barn som gnällt för att det inte finns nåt att göra.VI har varit osams så man tänker att en vecka till så är det skilsmässa....
Kaos.....varför utsatte vi oss för detta. Lägg då också till att jag/vi promenerat runt campingen klockan 04.45 med morgonpigga barn....och mött gubben med hunden som man är avis på för han snart kryper under täcket igen och får sova.

Man får räkna med att syskonen inte kommer hålla sams även OM vi tycker de borde vara tacksamma och glada. Vi får räkna med att vädret rår vi inte över....Vi får räkna med att det kommer spillar dricka/saft/yoghurt över det lutande bordet i förtältet,vi får räkna med att det är ett projekt när alla ska borsta tänderna på campingen och en glömt tandborsten i husvagnen och vi får springa tillbaka och "göra om".....vi får räkna med att det är sand,kaksmulor på våra sunkiga lakan när vi ska lägga oss...vi får räkna med att äta "sandiga bullar"...vi får räkna med att barnen inte är tacksamma .....vi får räkna med att vi inte kan hångla i husvagnen ....vi får räkna med förbannat mycket!

Ända kan jag någonstans skratta lite.....
Fina bilder på solnedgången kan betyda att just där och då är det fantastiskt.
För att Vi får vara tillsammans...för att vi kan se det där vi annars inte ser.
För att jag kan titta på min man när han leker med barnen ....och faktiskt tänka på hur mycket jag älskar honom. Se saker på ett annat sätt. För i min vardag när jag far fram med dammsugaren i en handen och smutstvätt i andra så ser jag inte allt !!!!

Så med barn blir det semester på ett annorlunda vis!
Men med lite humor och mycket tålamod så brukar det bli ganska bra ändå....om vi bara väljer att var med lite mer NU...för det är Nu det händer. Det där som vi en dag i november sen kan tänka tillbaka på...och då tänka.....så farligt va det ju ändå inte!!!!! /KRAM till er
Fridfullt....? Japp.....







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar