Summa sidvisningar

tisdag 1 november 2011

Gravid - träning!!!!

Söker....frågar och får bra svar tycker jag!!!! När jag väntade Isolde kände jag ett enormt behov av att få VETA....VAD  gäller när man är gravid??? Finns många pålästa personer när det gäller detta område. Jag har nu valt att lyssna på min egen kropp. Vad vill den????? Den är "fiffig" och säger ifrån när det blir fel .

När jag väntade Isolde körde jag spinning till det jag födde...typ 3-4 dagar innan. Det gick galant!!!!

Denna gång är jag lite mer vaksam vad gäller att lägga mig för högt i puls. Dels märker jag att det är svårare att nå dit då det är riktigt tufft......orkar helt enkelt inte pressa kroppen så hårt. Dels märker jag att jag inte mår riktigt bra över 80%.

Styrketräningen har jag inte ändrat så mycket på alls...än så länge funkar det mesta!!!
Tyvärr talas det liiiite om vinsterna med träning för gravida. Ibland hör man nån säga att det är bra att röra på sig....promenader och simning som ex.  Jag tror vinsterna är så många fler och förvånas över att fler inte tar tillfället att träna och hålla igång! OM man mår bra....men idag mår dom flesta gravida bra!

Handlar inte så mycket om att "vakta kilon" utan mer för att må bra.....Kilona kommer nog varken man tränar eller inte. Det handlar nog mer om maten där än om träningen tror jag! Men just känslan av att få kroppen att må bra inför förlossning och bäbis-bärande! Det kommer trots allt en tid efter oxå....även om det är svårt att tro det...förlossningen brukar vara MÅLET på nåt vis!!! Men vi ska orka läääääänge till vi mammor!!!!!

Hur man väljer är ju upp till var och en så klart......olika vad man vill/hinner och har lust till. För visst tusan lockar soffan mer än någonsin...godispåsen en vanlig tisdag oxå...den där extra bullen och försvarstal om att "unna sig" nu. Jag vet precis.......men jag vet oxå att det kommer ikapp....snabbt som ögat!!! Detta tillstånd varar inte för evigt tack å lov....njuta kan man ändå!
Magen och jag ........

1 kommentar:

  1. Så fin du är med din mage!! Instämmer till fullo i inlägget. Träna för att orka- för att orka bära, gosa och busa med dina barn. Våra ryggar och kroppar ska fungera i många år och helst utan smärta!

    Var rädd om dig!

    SvaraRadera