Summa sidvisningar

torsdag 11 augusti 2011

Träning ska va kul!

Anser jag....Men den kommer inte ALLTID vara det, inte vid varje träningstillfälle! Det går nog inte.....åtminstone inte om man vågar ta sig ut ur sin bekvämlighetszon...för då kan träningen bli så där riktigt jobbig och det är inte alltid jublande roligt kanske! Sen finns det ändå träningsformer man kan tycka är roliga....fast ändå inte alltid!

Jag tror på träning för hela kroppen....Jag tror på löpning,promenader,simning,stavgång,styrketräning,skidor....ja. det mesta som aktiverar våra kroppar på något sätt!  Periodvis har jag kört MASSOR av styrketräning...samma vikter,samma reps....samma samma...och där med samma resultat....kanske inte så mycket !!! För att jag kört bekvämt Sen inser man at det behövs förändring i vikt och reps...i övningar och kombination med annan träning. VIPS får man lite skjuts i träningen igen!


Att variation är så viktig har jag nog inte riktigt trott på förr.....Men inser att det nog är så man får träna för att hålla motivationen uppe och man kan se förändringar i kropp och knopp!
Att bara fettförbränna....eller bara styrkträna leder nog ingen vart på sikt. Om man inte har specifika mål då kanske!!!!

Jag har ju börjat köra lite balans övningar och intervall pass....kombinerat med styrka och ren kondition. Kul /effektivt och svettigt! Inte bara roligt! Men vem har sagt att allt ska vara det ----

2 kommentarer:

  1. Så sant som det är sagt! Det är väl därför man lätt skiter i träningen, för att den ibland känns motig och jobbig. Nä, jag har nu äntligen insett att det är slitigt och måste få vara det!! TACK för klokt inlägg!

    SvaraRadera