Summa sidvisningar

måndag 20 februari 2012

Förlossning!!!!

Japp...här kommer den!!!!

Jo, så här va det...
Jag hade en tid en sån lämplig dag som 14 feb. MEN...för en bedömning. Betyder inte igånsättning.
Kl 9.00 hade vi en tid till doktorn....lite fram å tillbaka om hur vida man skulle "hjälpa igång " mig eller ej. Kanske vänta tills i morgon???
11.40: Man tar hål på hinnorna.....öppen ca 2 cm.
Ja, sen hände inte mycket, vi vandra omkring och jag hade fullt upp med att via mobil sköta logostiken på hemmaplan. Vi "roddade" ihop dagen...
Vid 14 va det barnmorske byte...inte hänt så mycket.
Kl 15.....samma status. NU undrar jag vad jag "tjatat" mig till. En igångsättning???? Va det så smart av mig (detta för att min kropp va helt slut och hela jag va som ett "vrak").
En MANLIG barnmorske student fick prova sig fram på en 5 föderska :o))) Den fösta på 20 år som utbildar sig här. HÄFTIGT men knepigt....:o)
Ja, detta kommer bli en seeeg förlossning det förstod jag....Inte mycket händr. Vid 15.30 är det dax för lite dropp....Där ja.....DÄR blir det fart. Träffade  lite gamla jobbarkompisar på min vandring i korridoren. TREVLIGT!
Ont....satan.....allt flyter ihop...värk.....värk.....å,min gud så här det ja!!!!!!

Kl blir 16.15....jag måste stå ut. 3 cm och då ber man inte om lustgas som 5 föderska....nähä...ALDRIG!
Jag står....sitter....skakar.....
OCH får lustgas.....In i dimman...Radion är på...jag hör Amanda Fondell...jag hör hjärtljud....här kan jag stanna...jag kan stå ut. Jag räknar ner i mitt huvud...från 30 och ner. Det ¨går bra .....

16.45= Trycker, sliter och allt rullar på. Jag andas.....försöker slappna av.
tror fortfarande jag är öppen 3 cm :o)))))

Får ropa in styrkan ....KOM nu...Lägger mig ner...kl är nu 16.54.....SKYNDA er hinner jag ropa.....Gänget är samlat...förklädena är på....alla skrattar..jag tror jag är öppen 3 cm.....:o)) Grabben som nu ska lära sig är redo.....- Nu föder vi barn i stället Sofia!!!
Av alla krafter jag har.....det är magiskt...jag har koll....jag känner vart han är.....Johans hand kramar jag nästan sönder. Grabben ska lära sig det lilla "greppet" hör jag med ett halvt huvud på väg ut. Ohlala...just det....nu känns det som lilla "greppet" är på sin plats!!!!
Det är så lungt i rummet!!!
16.59 och 5 krystvärkar.
HAN är här!!!!!!
Jag är i chock...en pung i min hand...det är en pojke.

ja, så va det!
Ett mirakel så stort så det går inte ens greppa!!!!!
Jag kan föda idag igen om det vore så...HÄFTIGT!!!!!!
Men nu är vi nöjda!
Kan varje millimeter av denna lilla kropp.....Älskar honom så mycket från första stund!!!!
Minuter efter.......








5 kommentarer:

  1. Grattis till sonen / stina

    SvaraRadera
  2. Tack för att du delade med dig av din historia. Det är så otroligt vackert och mäktigt. Jag kan själv sakna att få föda fler barn men jag är klar efter mina fyra. Njut i bubblan :-)

    SvaraRadera
  3. åhh de är sååå häftigt med förlossningar! Alltid lika fascinerad...ååå va ja vill föda barn igen när ja läser detta...fast ja vägrar va gravid!! hmm blir inga fler barn asså ;-)
    kul att du delade med dej, kram

    SvaraRadera
  4. Tack för att du delar med dig!!! Härligt!! O vilken underbar unge sen då`??? Så söt!!!! Grattis till er fina familj!!!

    SvaraRadera