Summa sidvisningar

måndag 24 oktober 2011

Suddar bort det dåliga samvetet....

Har Du som jag ofta dåligt samvete...för det mesta när det gäller barnen. Ger dom för lite tid, för mycket ansvar,för lite ansvar, sur.arg,tjatig och känner sig som "den usla modern...Är detta ett mammasyndrom tro...känns inte riktigt som pappor känner av det på samma sätt i alla fall! Sen har nog pappor lite enklare där...(sorry pappor) För inte ofta hör man pappor älta sitt dåliga samvete...

Men Malin Alven  (psykolog) säger att barn idag aldrig mått så väl som nu och att vårt dåliga samvete är   obefogat. Aldrig förr har barn fått såååå mycket tid och blivit så lyssnade på som nu...aldrig förr har vi visat vår kärlek så öppen för dom.
Att bara vara hemma med sina barn (som passerat dagistid)  är  inte  bara      positivt....det är inte det som gör dig till "den goda modern"...du kan med gott samvete jobba heltid och vara "den bästa". Handlar   nog inte om det!!!!

Hur va det att växa upp som barn på -80 talet?...säkert bra.......jag minns inget annat! Men    jag minns oxå att ingen frågade så mycket om "Min " åsikt...hur jag kände...vart jag ville. Jag och min storasyster fick snällt sätta oss i baksätete och åka med....vart vi än skulle...sura som citroner...men det fanns inget val!!! Att vi idag överöser våra barn med kramar och pussar...berättar hur mycket man älskar dom....det tror jag inte man gjorde på "min" tid........ idag är allt sånt mer öppet. Tack å lov!!!!!!

Sen är det ju alltid "fel" personer som bär  det  dåliga samvetet...finns faktiskt dom som BORDE ha det men verkar vara något just dessa klarar av att hålla sig ifrån...konstigt nog!

Trots alla hemska saker man läser om...barns psykiska ohälsa...barn som far illa...så finns det ändå en    ljus sida!
Sen att problem alltid kommer finnas är svårt att göra något åt!
Vi kan så mycket idag om föräldraskap...barnuppfostran och behov. Detta är så upplyst.....ibland kan det nästan skapa problem för oss......vi analyserar oss själva in i minsta detalj......"rätt/fel". Hur ska vi veta och när ???? Vid 18års  ålder ungefär...då kommer "kvittot". Innan dess får vi chansa,testa,hoppas och be en bön då och då......Mer kan vi inte göra....



Kärlek och åter Kärlek räcker långt.....

1 kommentar:

  1. ja så minns ja oxå 80-talet!! Så en del har allt förändrats till de bättre som sagt, fast inte om man frågar generationen över oss tror jag!! De tycker tex att vi är "lata" när vi nyttjar våra 15 timmar på dagis när de får småsyskon...en tjänst vi betalar för å gör för att de nyblivna storasyskonet ska få springa å leka med sina kompisar å inte bara titta på sin mamma som måste ägna massa tid åt bebisen oxå!!! Diskutera detta med en kompis igår faktiskt...ska du ha kvar isolde på dagis när bebis kommer förresten??
    kram

    SvaraRadera