Summa sidvisningar

onsdag 5 oktober 2011

Ut i livet och sen ska vi se om du duger!!!!

Så länge det ser ut som det gör är det tufft för många barn och ungdomar i vår skola. Eller redan på dagis....eller tidigare än då! Vi ska bedömmas.....klara saker.....krav och betygsättas från det att vi lämnar livmodern! BVC är starten..där går SKOTTET!!!!!

Har du "enkelt" för dig ,följer mallen som är gjord för den "lyckade människan".... är det bara att åka med tåget....Tacka  och vara förbannat nöjd. Har du svårigheter...så tyvärr ditt "tåg" lär stå . I 9 år lär du ha problem,kämpa mot orimliga krav, betyg och mål som SKA uppnås för att vara godkänd....Hör....GODKÄND!!!! Vad är du annars......underkänd.....!!! Lev med det du sen....inte så att ditt redan ganska söndertrasade självförtroende får sig ett regält uppskjut av att inte få lyckas!!!!! Sen står vi där och kliar oss i huvdet och undrar varför
 det ser ut som det gör .....det är ju inte så att det är läkarstudenter som försöker ta nån plats och söker osund bekräftelse och hamnar GANSKA snett i vårt samhälle! Utan oroväckade ofta dom som ALDRIG fått lyckats! Jag överdriver nu så klart......
Jag tycker skolan är bra i de flesta avseende.....men undrar ibland hur det funkar EGENTLIGEN!!!??? Kunskapen borde finnas...hjälpen likaså.....men det verkar ibland som det är ganska stora brister...detta kan göra mig skiträdd!!!!!

Som tur är... hamnar man sen rätt i val av gymnasie...OM du nu kommer dit med dagens mål...då börjar det kanske oftast lätta lite.....du har möjlighet att vara "praktikern".....visa dina styrkor, inte bara din brister .

Men fram till dess är vägen förbannat lång...har full förståelse att skoltrötthet och skolk finns i alldeles för stor utsträckning! Vem fasen orkar vandra i uppförsbacke i många år......och ändå aldrig når toppen av den......

Jag sticker ut hakan nu.......medveten om detta.......Men oxå mina egna åsikter! 

2 kommentarer:

  1. Fan va bra. Sant så sant! /Maja

    SvaraRadera
  2. Ja, jag som jobbar i skolan önskar att den vore betydligt mer individualiserad - vilket är kravet på oss lärare, för det står i läroplanen och har så gjort sedan -94!
    Att försöka hitta motivationen hos varje barn är en utmaning - men också det viktigaste i mitt jobb! Då kan man inte jobba som för 20 år sedan - alla i samma bok på samma sidor. Det är för jäkligt att det tar sån tid att förändra skolan, för dte är barnen som far illa av att allt bara "rullar på". Fler föräldrar borde tänka som dej, och tala om det för skolan!!!

    SvaraRadera