Summa sidvisningar

måndag 19 december 2011

Snö.lycka och städ!!!

Godmorgon!!!
Här är det vitt, så där lagom med snö. Kanske liiiiite till bara!
Idag får det nog bli städ/tvättdag här. Min store son ska ge sig iväg till skolan och kommer hem på torsdag. Välbehövligt jullov väntar nu!!!!!!!

Isolde är en stund på dagis.....jag njuter uppriktigt av att sitta ner lite i soffan och kolla nyhetsmorgon!

Mycket jul överallt....tala om att skruva upp förväntningar på denna högtid. För en del är det inte bara förknippat med tindrande barn....julklappar i mängder ,julmat och Kalle Anka. Jag tänker faktsikt på dessa männsikor som är ensamma dessa dagar. Man tror...vill tror att det inte är många....men det är det! Det vrider sig i magen på mig när jag tänker på dom jul (afton) då jag inte haft mina barn...minns en jul då det spelade Gläns Över sjö på radio och jag fullständigt "bröt ihop" i Johans armar....så pass att jag blödde näsblod. Ändå försöker man hålla upp nån form av "fasad" en sådan dag....biter ihop så huvudvärken kommer innan julmaten står på bordet.....Är det NÅN gång man vill vara FÖRÄLDER är det väl vid jul. Nu har jag tack å lov.....BARN varje jul.....Jag får i alla fall vara MAMMA alla dagar....närvarande sådan. För mig har detta varit min räddning mååååånga gånger. Tack å lov för jag fick uppleva helheten igen! Även om man inte blir komplett då man ALLTID saknar någon av barnen. det är tärande,jobbigt....men man lär sig leva med det!
Livet är inte alltid så LYCKLIGT , enkelt och underbart....Löjligaste jag vet när man heeeela tiden läser i Bloggar och facebook hur oerhört lycklig man ALLTID (bör)   verkar vara! Va konstigt att aldrig känna den andra känslan...hur vet man då att man städnigt är lycklig! För att känna lycka och glädje krävs det väl ändå att man nån gång känner sig förbannat nere eller??????
Idag är mitt humör på topp och IDAG känner jag den där känslan av LYCKA.....men det är långt ifrån alla dagar......

2 kommentarer:

  1. hej ! Å vad jag tycker om din blogg.håller faktiskt med dej Sofia när man läser andra bloggar och facebook ( som jag har gått ur ) om hur underbart allt och alla är som dom skriver! sen så tycker jag att det är helt rätt att du njuter av din ensamma tid när din dotter är på dagis.tyvärr så finns det sådana människor som lägger sig i det också och tycker man ska ha hemma barnen,men mina barn har alltid älskat dagis och mår inte dåligt utav det.Kram Anna-Carin H

    SvaraRadera
  2. Man kanske inte alltid känner sig så jäkla lycklig...det tror jag ingen gör...men att gnälla om hur trött man är, att ens förälder dött, att man saknar sina barn osv...det gör iaf inte mej lyckligare! Å alla "strykekramar" man får genom såna inlägg...ja mej lyfter det inte iaf...jag tycker såna inlägg bara är ett sätt att tigga om uppmärksamhet! Jag tar hellre & delar med mig av det jobbiga med ett fåtal "utvalda" som jag litar på & tar en kram av dem i verkliga livet istället...DET får mej att må bra:)
    Kram Anki

    SvaraRadera