Summa sidvisningar

måndag 2 juli 2012

Få som LYCKAS!!!

Jag är sjuk!!
Fy så jobbigt!
Anki och barnen kom och förgyllde min dag.

Vi fikade upp lite tårtrester här....samtidigt som vi gnäller på att vi är tjocka!!!
Haha.....

Jag kommer hela mitt liv få jobba med min vikt, den insikten gjorde jag för många år sen. En ganska tuff insikt men nödvändig. Jag har sett gång på gång männsikor( inkl jag själv) hur ganska enkelt man går ner i vikt ...och så länge allt är "ostört" så håller man sin viktnedgång. Men vid minsta lilla "kris" i livet så vågar jag nog utan att ta i säga att i alla fall 80% går upp igen. Det är den grymma sanningen!
OM man inte får så extremt mycket kunskap så man ändrar sitt liv under lååååååång lång tid,pratar år! Jag har hållt min vikt  plus/minus 3-5 kg som jag anser är rimligt i 8 år. Men precis som många andra så drog jag på mig lite väl många kilo denna sista graviditet....pga av en mängd saker jag skulle kunna skylla på. Men ansvaret ligger  trots allt hos mig själv hur mitt liv än ser ut. Jag har nu 8 kg kvar att kämpa med, och kämpigt kommer det bli. Men jag lyckas det vet jag!!!!

Människan är lat i sin natur och det ihop med dålig mat är förödande för de flesta...men än värre för oss där fettcellerna ligger och väntar på att fyllas på igen.
Jag tror FÅ personer av vanligt träningsfolk är villiga att sitta med bulgur som smakar "apa" och göra dressing på kesella varje dag, försöka "lära" folk tycka om saker tror jag inte på....tror man måste hitta sitt sätt. Återigen tror jag på Viktväktarna...där du SJÄLV får bestämma din meny.


Alldeles för många gånger läser man om dessa viktgrupper,tävlingar, Gör om mig grejer, Tv program mm om hur vi under en speciell tid ska tävla om vikt NER! Och dom hyllas (precis som jag gjorde) , alla tycker det är fantastsikt och man läser om hur BRA dom mår och vilka vinster dom fått av sin viktnedgång. ÄNDÅ är driften så stark att falla dit igen....precis som vilken missbruk som helst!


Har man inte pressen och kollen på sig OFTA....att vägas och mätas efter avslutat "diet" så faller de flesta dit igen..tyvärr.

Har så många exempel på detta , sett så många....och har så mycket förståelse samtidigt som jag inte kan förstå det kortsiktiga...hur snabbt man bryter sitt sunda levene....för då går det som blixten!!!
OCH så känner  man missslyckad och det där är en farlig spiral att börja åka runt i.

Jag kan titta på bilder där jag har rutor på magen....världens snyggaste axlar....och undrar varför jag INTE va nöjd????
Stor uppmärksamhet på mig som person med min viktnedgång på 70kg gjorde oxå att jag hade en "bra" press på mig.....
Jag kan känna   mig avis på "den" tjejen som är JAG!!!
Alltså känner jag mig misslyckad!
Tröstar mig med om att endast det yttre va i LYCKA då.....Idag är livet så mycket mer än kesella kl 15 och 2 timmars träningspass per dag!

MEN i september ska jag vara med i FitnessFighten.....tävlingsmänniskan i mig kommer flåsa mig som ett "pervo" i nacken!!!!!
Hoppas jag har orken att behålla det resultatet som man får på 30 dagar...i alla fall en riktigt KUL grej!!!!!!
Tjockis kroppen ska bort med Lycko-huvudet ska vara kvar!!!

2 kommentarer:

  1. hej !! än en gång vill jag säga att jag tycker om att läsa din blogg !! jag själv är ju en liten tjockis. jag vet att jag måste göra något åt saken men tyvärr är inte motivationen på topp.tror inte på några dieter.mitt enda sätt att minska i vikt är att förbränna det jag stoppar i mej. har funkat förr. men latmasken är framme.något som är positivt när man blir äldre är att man inte ställer sådana krav längre.själv jobbar jag med människor och träffar på mycket tragiska saker ,och då brukar man få sig en tankeställare, ang det här med viktproblemen som då inte är så viktigt längre.sen tycker jag att det inte får bli farligt för hälsan. MVH ACH

    SvaraRadera
  2. Va kul att höra att du tittar in hos mig Anna-Karin!!! Så sant det du skriver. Finns så mycket annat man bör och kan bekymmra sig över. Att må väl är väl det enda vi egentligen bör sträva mot!!! KRAM

    SvaraRadera