Summa sidvisningar

måndag 20 oktober 2014

Med stor försiktighet....

Kl 12.40...äter Felix microsoppa inhandlad i all hast på ICA. Lite variation till plock sallden som blir på plugga-hemma dagar!
Jag pluggar KASAM....folkhälsomålens betydelse....genus betydelse för vårdandet...kvalitet register och mindre vin åt folket!!!!
Jo,minsann även här lätt att tycka om andras beteende...om motionsprioriteringar och vin drickandet till pannkakorna en måndag kväll!!!. Jag har inte med nåt utav det att göra egentligen....bara väldigt upplyst om riskerna i denna kurs. Det är förvisso bra!

Anki var här igår och vi pratade föräldraskap.....svårare roll än studentlivet och tenta pluggandet..
Jag hukar mig lite i alla dess "delingar " på fejjan om diverse brister i vårt föräldrar ansvar....jag tassar lite här och frågar mig om nu alla dessa delningar väcker människor (som syftet ändå är) så borde vi knappast ha problemet med föräldrar ansvar och "bångstyriga barn".
När vi börjar peka med "hela handen" mot varandras föräldrarskap ....här bör vi nog nog vara lite försiktiga!!!.  För det gäller ju aldrig våra egna barn??? Eller???
Vi har nämligen en extremt stor tolerans nivå när det gäller våra egna "hjärtan"....än med andras barn.
Det körs för fort i vår stad (jag är så rädd att nån snart skadas), det är ett problem....barn är elaka...barn är ute för sent...flickor klär sig för lättklätt...föräldrar tar inte ansvar för läxor och skola. Håller med i massor av detta...Vi ska ta vårt ansvar som föräldrar...punkt slut!!!!!

Men tror det är farligt att tycka i allt detta i allt för stor utsträckning...vem säger att det nästa gång inte är ditt barn som "felar". Jag har genomgått de flesta åldrar.....och ibland fått hålla i hatten ....har man inte ens passerat dom mest kritiska åldrarna så ska man nog kanske än mer vara försiktig.

Tänk om min mor och far visste vad jag gjorde när jag var 15 år...inte lekte vi med klippdockor och ritade hus på vita papper inte.....nope....
Jag åkte Epa traktor och smakade på Kiir bakom biografen....(Jessica stod vakt medans jag höll för näsan)


När man har små barn som man kan ta under armen....följa varje steg.... vara med överallt och vara den som bestämmer i alla lägen är det enkelt...sen ska dom ju släppa vårt grepp lite och det betyder att man inte har 100% koll....här har jag haft superjobbigt. Jag älskar kontroll!!!
Man hoppas och tror att det man lärt dom har dom med sig även i matsalen på skola....så är ICKE fallet i grupp....där försvinner mycket av fostran. Jag har sett det både med egna och andras.....haha.

Jag har nu en ny erfarenhet som väntar mig....en FLICKA som ska växa upp. Det kommer bli tufft...för henne och oss. Det är tufft för flickor idag...jag har ingen plan.....pappan och bröderna har....men inte jag!!!
Hur ska jag kunna vägleda henne....??

Det är INTE enkelt att vara en god förälder...en god förälder räcker...perfekt är ingen av oss ändå så varför ens försöka.

Jag tycker de flesta gör så gott man kan även om jag undrar över närvaron ibland....
Massor att jobba med jag också....det är lärorikt med tonåringar och tålamodet och hjärtfrekvensen testas....även röstresurser då och då. Som separerad förälder så har jag gjort så mycket misstag och så mycket jag ångrar.....jag är inte alls stolt över det....

Men man får aldrig glömma att vi vet väldigt lite om varann och vårt föräldraskap....

Huamej.....det är svårt.....vi borde hjälpas åt mer än att anklaga .....

Dax att fortsätta...lite kaffe först bara!
Ha en fin dag!!!!

Denna tid är inte för evig...snart putar hon med munnen på profilbilden också och vill färga håret. 





2 kommentarer:

  1. Fina Sofia ... skaffa hagelbössa !! För det är verkligen inte samma med tös som med pojk (min åsikt) ... har ju tvillingar, tös o pojk och jag behandlar dom inte lika i vissa avseenden (lika mycket kärlek).

    Tycker inte du ska ångra för mycket då jag nyligen fick förmånen att prata några ord med en av dina söner !! En fantastisk ung man <3 /// Mali

    SvaraRadera
    Svar
    1. Käre tid har han besökt ungdomsmottagningen????????? Jo, dom är fantastiska mina söner....världens bästa så klart!!!!

      Radera