Summa sidvisningar

söndag 25 mars 2012

Visst finns det ÄNGLAR.....

Underbara männsikor....
Dessa människor som gör det drägligt för föräldrar och barn att vistas i ett litet litet rum...totalt isolerad.
Med ett riktigt sjukt barn...där man knappt orkar hålla ögonen öppna, man orkar knappt uppföra sig, man oroar  sig och ställer dumma frågor, man är ledsen, man ringer på klockan gång på gång., ..jag vet att det är deras jobb.

Men med ett leende...en fråga om hur man mår? Isidor får en klapp på kinden, Isolde blir bjuden på glass,  då och då sticker dom till oss en kopp kaffe, fixar sylt till min smaklösa gröt.....diskar flaskor, torkar spyor, byter sängkläder, springer med mackor,kaffe och saft,matar barn  och värmer mat , fixar fram filmer och är en sån trygghet.
Dessa underbara BARNSKÖTERSKOR....oftast +55.....ordentliga trygga kvinnor som knyter om en frottehaklapp på Isidor, rapar honom....nynnar på Teddybjörnen Fredriksson i hans öra, sitter vid hans säng när JAG behöver göra en utflykt till pressbyrån då socker gör mig en smula lyckligare i dessa stunder.... erfarna männsikor som sett mer än många många andra.
Med värme och trygghet gör dom tiden på ett sjukhus till en helt okej tillvaro.
Dom springa med brickor och mackor,fyller på förråd, hämta blöjor och bada barn.....Må dom aldrig försvinna...för vilken viktig roll dom har!!!!

Sen dessa "syrror" ...(undrar alltid varför de flesta är så snygga). Som är så proffsiga,kunniga och verkar brinna för sitt arbete. Många känns unga och man undrar lite om dom reder ut detta...Men jo då.....dom jonlerar med sondsprutor, inhalationsapparater, slangar och alvedonsuppar. ALLT...precis ALLT för att våra barn ska ha det så bra som möjligt. Imponeras av dom, för vilket ansvar....Hua!!!!

Hoppas så att dom förstår vilket fantastiskt jobb dom gör.....För ibland måste jobbet på en barnavdelning vara riktigt tungt. Så mycket elände men ändå mycket glädje.
Tyvärr ser dom ju ite uppskattningen i lönekuvertet....och det är stor skam. Dom har det viktigaste jobbet, hur är det möjligt att 2012 inte kommit längre än så här!!!!!!!




2 kommentarer:

  1. Hoppas allt blir bra snart / Stina

    SvaraRadera
  2. TACK!!! Snälla Ni för dessa fina ord och tankar. Vi försöker så gott vi hinner med att titta in till er och att kolla hur ni ALLA har det. Ni ska veta att era tankar o hälsningar BEHÖVS O GÖR VÄLDIGT GOTT JUST NU!!! Tack för påskägget. ALLT GOTT önskar jag er. /MVH en av barnsköterskorna Och en extra kram till ISIDOR....

    SvaraRadera