Summa sidvisningar

onsdag 24 juni 2015

Den missnöjda mamman!!!

God morgon!
Vi har inte kommit lång här. Slapp-morgon hos oss. Ljuvligt!

Sommartider är här och jag läste att det va tur man inte satsat på "sommarformen" då det ändå ingen sommar är...haha.
Jag är så förbaskat trött på detta....kanske för att jag själv haft detta som mål nästan hela min vuxentid. Kanske för det påverkat mig...mina barn och mina vänner. Kanske för att jag ser hur det blir en sjukdom...en press och otroligt farligt för vår egna barn.
Det jag menar är "jakten"....aldrig vara nöjd!
Jag tillhörde dom!
Under alldeles för många år och i alldeles för hög ålder....."vem är jag" sökandet ska inte vara i 30-35 års åldern egentligen. Den bör vara avklarad!
Mina söner har ibland sagt hur dom upplevde saken...att jag alltid åt annorlunda mat, att jag alltid tränade,att jag aldrig verkade nöjd.
Själv upplevde jag att jag "mådde mitt allra bästa"...för spegeln sa det!

Detta är min skräck!
Jag har kanske blivit lite tvärtom idag. Skulle aldrig i livet stå framför spegeln och vara missnöjd..skulle aldrig i livet prata om vad JAG inte får äta...skulle aldrig i livet tacka nej till saker som gör mitt liv roligt och glatt. Skulle aldrig i livet offra saker för träning!
Men jäklar vilken tid det tog!!!!!!

Ordet för detta är befriande!

Jag har läst x antal högskolepoäng i Folkhälsa och vet att det finns problem med övervikt i vårt samhälle....men jag tror också den psykiska ohälsan snart går han i hand...för dom som mår dåligt åt det andra hållet.
Det är orimligt att sätta den pressen på sig själv som vi mammor ofta gör....vi ska helst i "smaljeansen" efter förlossningen...jag har sett hur dom provat och svurit i nätbyxor och gul blöja där bak...hur man redan innan man lämnat förlossningssalen pratar träningsupplägg...jag vill bara krama om och säga att allt har sin tid.

Isolde vet idag att det är bra att röra på sig för att man mår bra av det. Att vi tränat för att bli pigga. Hon vet att vi äter godis på lördagar för att kroppen inte mår bra av det för ofta och att tänderna inte mår bra. Hon vet att man kan fika då och då....för att det är gott och vi tycker det är trevligt. Det räcker så!
Vi är inte tjocka,vi är inte smala,vi är inte fula...vi är perfekta precis så som vi är. För det är vi!

Jag har landat.

Jag vill ha en balans.....
Träning,god mat,varadagsmotion,vardagslyx och rörelse!
Inga "krusiduller"......
Det gillar jag!
Sommartider betyder glass.....i stora lass!








1 kommentar:

  1. Jag blir så himla glad när jag läser detta! Ja du älskade Fialottan, du har landat, helt perfekt precis så som du är (då syftar jag mest på insidan) och din familj kan njuta av sin fina mamma och fru!

    SvaraRadera