Summa sidvisningar

onsdag 17 december 2014

Vem tar över??????

Jag är så gudomligt tacksam att vi har den sjukvård vi har idag. Det kan knorras och gnällas på att väntetiderna är för långa här och där. MEN i det stora hela är det BRA. Jag har sett det med egna ögon som patient,undersköterska men framför allt som student. En hand att hålla i när livet närmar sig sitt slut....en anhörig som behöver får ventilera...det finns människor som kan detta ,jag är imponerad till tusen!

Tur "vi" finns och vi jobbar årets ALLA dagar....för någon måste ta hand om dig även en julafton mitt under Kalle Anka kanske....eller din mamma. Det kommer finnas resurser för det.....någon mamma eller pappa har vinkat hej då till sina småttingar som står finklädda i väntan på tomten för att ta hand om allt detta. För förbannat lite pengar också.....

Vet inte om det 2014 är lite nytt inom barnomsorgen i alla fall. Att vi  vårdar dygnets ALLA timmar.
I år vårdar inte jag utan läser på för att kunna vårda och har 2 tentor som väntar strax efter jul. Nån julledighet är det inte tal om för varken mig eller Johan, som precis börjat nytt jobb.
Även i år så står vi med händer utslagna och undrar hur vi löser det. Barnomsorgen stänger anser jag...dom själva vädrade högt att NEJ dom har öppet....bara inte med deras personal....deras dagis. Snygg räddning!!!
Tror ingen mamma eller pappa tycker det är speciellt roligt att lämna sina barn till människor varken vi eller dom känner till. I synnerhet inte en liten människa på 2 år.
ALLA har fått semester!!!!!!
Fantastisk skönt för dom så klart....dom jobbar ju trots allt dagtid 4-5 dagar i veckan . För all del...njut!!! Ni är värda det.....
Vi har fantastiska pedagoger och det är INTE riktat mot dom...inte alls....

Men fy tusan vad det ställer till det för oss andra......

Varje år får dom en litet samtal från mig.....tydligen BARA jag som tycker så här. KNEPIGT ...eller??? Nöjer ni er andra???? Löser ni det enkelt ....? Det gör inte vi!!!!!
Jag är inte poppis när jag ringer....är inte ute efter det. Jag är ute efter att kunna jobba studera i lugn och ro utan att ens behöva fundera över hur vi löser det. Idag fick jag anstränga mig för att inte bli på riktigt otrevlig, jag brukar sällan brusa upp....väldigt sällan. Ligger inte för mig...men idag var det nära!!!!!
Eller så kanske man får ta hand om sina anhöriga själva snart ,föda barn hos grannen, eller köra egen ambulanstransport.... då vi inte KAN jobba...då kan man väl vårda dom hemma kanske under julen...så tar vi över efter 5 januari.....det KAN gå!!! Eller???


.

6 kommentarer:

  1. Såå bra skrivet! Skicka in en insändare i VB!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nääää...det vågar jag inte...haha!!!!

      Radera
  2. Jag håller med dig. Sitter i samma sits o VARJE år är samma visa!! Det är för mig helt ofattbart att detta är 2014!! Känns som stenålderstänk! Jag har varje år tagit diskussionen o ringt "högsta hönset" inom barnomsorgen men va hjälper det!!!
    Vi har även i år fått krångla, övertala, tjatat tiggt o bett att få hjälp med våra små! Fy F-n säger jag bara....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man blir tokig! Men inget problem från andra mer än mig va svaret jag fick....

      Radera
  3. Håller med föregående talare o sänd in en insändare o få i gång en diskussion!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske... vi verkar vara många med detta bekymmer!!!!

      Radera