Summa sidvisningar

lördag 2 maj 2015

Den där "LYCKAN"!

Det var inte längesen alls jag satt och läste en blogg...jag brukar kunna värja mig och vara i verkligheten. Men just där och då ramlade jag lixom ur den....
I vita puffiga kritvita morgonrockar på SPA...med lika kritvita tänder och med ett glas bubbel så klart...och jordgubbar...en vanlig onsdag. Just där och då slog det mig att fy fasiken vilket härligt liv....vart har hon barnen??? Får man ha barnomsorg för sånt här???? :o)) Inte att jag på nåt vis egentligen var missnöjd med min egen onsdag,eller mer att jag insåg att just där befinner jag mig sällan :o))...det kändes bara som en kontrast till "hennes" liv. En onsdag i mitt liv hade bestått av gnälliga barn, konflikter om klädval,tjatat på min 15 åring....gnällt på min man om vems tur det vara att "vabba"... och dagen var inte direkt planerad bli nån "WoW upplevelse. Ibland ser det ut så...för mig ser dagarna ut ungefär så fast i olika grader. Men mitt liv består inte av invigningar,Spa upplevelser och utlandssemestrar på rutin...inte heller av dyra väskor....eller kläder som är för dyra att sitta i på en Omvårdnadsföreläsning på Högskolan och på 5 minuters rasten dricka "fulkaffe" på hårda bänkar. Men sen funderar jag lite medans mitt egna kaffe kallnat.....skulle jag vilja ha nåt annorlunda?
Möjligen tid att åka tid Ullared...
Men i det stora hela...nej!
Vad vet vi om andras liv...perfekt,lagom eller katastrof!?
Jag har ingen aning...inte du eller inte jag!

I bland funderar jag på vår lycka...
Den ser så olika ut för var och en...
Jag har kommit till den åldern att jag vet och förstår att jag inte varenda måndag då regnet öser ner....brödet är slut...kaffet likaså...barnen vaknat på fel sida....jag är både blek och ganska ful i ljuset vid fönstret...kommer på mig själv hetsäta Tom&Jerry kex samtidigt som jag gnäller för mig själv att jeansen stramar....jag är inte LYCKLIG varenda dag...inte så jag vaknar och livet är på små fluffiga moln i alla fall. Grunden till lycka kan ju vara där men det kan vara lika svårt att väcka den som en tonåring en tidig morgon.
Men idag är det okej att känna precis så...och till och med erkänna det och tycka att det ibland kan vara ganska komiskt. Jag vet ju att bilderna på Instagram INTE säger nåt om LYCKA eller LYCKAS eller...LYCKLIG.
Dock kan det ibland vara svårt att värja sig mot "LYCKAN".....
Vi matas med perfekta hem....perfekta kroppar....fint upplagd mat..".knäna i solen bilder" och mysiga bilder från skidsemestern där konflikterna inte hamnat på bild....Tror fasiken att man ibland undrar om mitt eget liv verkligen räknas....ens!!!!!

Men tänk att ändå känna sig lycklig. Vad har jag att klaga på...även om det är okej att göra det!
Vad har jag mer att önska?

Det ingår inte lycka i fluffiga morgonrockar heller....inte rutorna på magen heller...kanske allra allra minst lycka där...
Kanske det är något vi också ansvara en hel del själva för.

Hur som helst är jag ganska nöjd med lite lördagsgodis här i soffan.....en fantastisk man som älskar mig trots fel och brister. Underbara barn som jag är så stolt över.
Det räcker så!
För mig är det livet alldeles "lagom"...och lagom är bra en regnig Lördag!

MVH
En Högskolestuderande sliten  mor





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar