Summa sidvisningar

torsdag 21 juni 2012

Fin alkis!

Nu har vi haft morgongympa med isidor i sin nya hoppgunga. Lite för liten än men om nån månad blir det bra.
Det pratas om alkohol på Nyhetsmorgon.
Såååå bra i dessa midsommartider...Högrisktider.
Hur många barn kommer inte under helgen få se sina föräldrar "personlighetsförändras".
Troligen hur många som helst! Det hr flera studier visat på.
Idag är det ju inte så att det är slitna "alkisar" med problem för övrigt...utan nu mer är det ju "fin-smygisar"....lika många tjejer som killar,kvinnor och män,gummor och gubbar.
Jag har vänner eller bekanta som jag anser är ordentligt i riskzon ...såväl helger som vardagar...semester mm.  Man tar ju bara nåt glas...en ti....en to och helgen är självklar...fr och lö. Är det normalt????
Psykologen säger att det finns få saker barn upplever så "läskigt" som personlighetsförändrade föräldrar.
Tycker visst man kan få ta sig en öl eller vin då och då, de är en social grej....men att barn ska få se vin och öl,sprit på bordet varenda helg är jag mer kluven till....men att "festa" med sina barn hemma tycker jag är förbjudet.

Jag har 0 tolerans till detta...tyvärr verkar jag vara vääääldigt ensam i min syn om detta. Det är lite trist...eller oroväckande!!!!
Må hända det låter präktigt och omordent.....töntigt och trist.
Men då får jag vara det......Helt okej för mig!




6 kommentarer:

  1. Har precis samma syn som du här! Jag blir till och med tokig om nån annan Familjemedlem/vän skulle sitta och hålla min dotter med ett glas vin/sprit i handen. Nej det finns en plats för allt och sprit och barn hör inte ihop! Många tycker jag är fånig, töntig och skenhelig då jag innan barn festade en hel del, men de får gärna tycka vad de vill, för mig å sambon kommer barnen först :)
    Hoppas ni får en fin midsommar! Kram

    SvaraRadera
  2. Helt rätt!!! Vad man gjorde innan man hade ansvar för barn är ju skit samma nu! Men jag får oxå höra det.Men tror vi ska vara stolta över våra åsikter här faktsikt!!!
    Ha en härlig Midsommar!!!!

    SvaraRadera
  3. Du är inte ensam om dessa tankar!!! Men vi borde vara fler!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi borde vara fler! I bland känns det som människor inte vill förändra sitt levene alls när barnen kommer...men fakta är väl att det är nödvändigt att anpassa livet mer när barnen kommer! Trevlig Midsommar!

      Radera
  4. Håller inte med att alla är i risksonen och det borde förbjudas.Visst det finns dom som inte kan hantera detta men det är långt ifrån alla.

    Själva delar vi på lite vin fredag och lördag.
    Lite mer vin på sem när vi är husvagnen.
    Sprit/likör glögg väldigt sparsamma.

    Vi har en tonåring hemma och vi visar att det är ok med lite och även utan alkohol.
    Men att dra alla över en kam o ch säga i riskzonen då tror jag att man har erfarenhet själv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej...jag anser inte att alla är i riskzon som dricker alkohol men jag skrev att jag har VÄNNER (bekanta) som jag anser vara i riskzon. Och du har ju ingen aning om vilka sådana jag kan mena!!!! Eller hur? Folk får väl ta ansvar själva. Jag skriver oxå tydligt att jag oxå tycker det är okej att ta vin och öl då och då....det gör jag oxå.Men jag skriver oxå att jag inte anser att det är rätt att FESTA med barn hemma. Festa för mig innebär fylla och jag skriver oxå om personlighetsförändrng (och är det så man tycker det oxå är okej så tycker vi väldigt olika i frågan). Men härligt att ni säger er åsikt...det gillar jag, klart jag visste att det väckte känslor åt många håll!!!! Egen erfarenhet kan jag väl knappast ta åt mig på:o).
      Önskar dig en fortsatt trevlig helg//SOFIA
      Klart jag visst att vi skulle tycka oli

      Radera