Summa sidvisningar

måndag 23 juni 2014

Hinner jag kissa???

Dessa fantastiska människor....

Idag vänder sig en vacker barnmorska sig mot mig på väg in för att hämta läkemedel igen...-Visst är det så roligt detta jobb??? Jag nickar och tittar ner på mina svullna fötter som är lika trötta som allas fötter på Förlossningsavdelningen. Jag tittar upp mot en fullsmockad tavla med kvinnonamn på och undrar om jag hinner "snabbkissa".Många av dessa kvinnor ska uppleva sitt livs stora dag :FÖDA BARN. Barnmorskan är hungrig...hon åt i morse...klockan närmar sig 13.00 och hon stirrar också mot tavlan och planerar snabbt sin lunch.. Det slår mig alltid att dom är otroliga....dom är trötta och kissnödiga men mitt i allt det så kliver dom in i rum efter rum med sitt lugn och leende. Ser varenda patient som den enda för dagen... Dom stöttar,peppar,dokumenterar,äter mariekex i rekordfart för att orka en stund till och tar imot nya små liv och utbrister sen -Detta jobb är fantastiskt!
Tänk att brinna så för sitt yrke trots att du inte hinner äta eller kissa. Vem skulle ens gå med på det i andra yrken????

Jag kan bli oerhört provocerad när jag läser om alla klagomål om väntetider på akuten och vårdcentraler mm. Tro Ni på allvar att personalen sitter och petar navelludd? Det görs prioriteringar och det ska vi nog egentligen vara ganska glada för...nästa gång kanske det är Vi som behöver vården först och mest. Den "blåklädda" människan i korridoren kan vara en dietist som inte alls kan hjälpa dig med dina buksmärtor....eller en medicinsk sekreterare  som inte alls kan hjälpa dig med din psykiska ohälsa.
Då kanske den stukade foten får vänta. Mycket kan förbättras det tror även jag ,men i det stora hela har vi en fantastisk sjukvård i Sverige!

Jag har då aldrig träffat på mer arbetsvilliga människor i hela mitt liv, aldrig sett så mycket glädje för sitt arbete som under dessa veckor. Trots att man knappast håller ihop så ger dom DIG allt dom har!

I bland kan jag tro att jag är galen när jag tänker på mitt yrkesval. Varför gör jag detta när jag verkligen ser hur det ser ut? Varför sliter jag som ett djur med studier? Varför nöjer jag mig inte med att stå i butik eller jobba på fabrik (dessa jobb kan vara nog så slitiga...jag vet) För att jag precis som alla dessa som jobbar med vårdande brinner för det, för att hjälpa!
Att det faktiskt finns "vi" som vill detta trots belastningen i arbetet...så klart vi borde ha  mer lön, givetvis. Men vi behöver uppskattning på annat sätt också .Jag lovat, vi gör allt vad vi kan !

En hyllning till ALLA oss med onda fötter,krurrande,magar och överfull blåsa....vi som ser till att din mamma inte behöver ligga ensam, ger ditt barn den bästa vården ,förlöser din fru eller plåstrar om din bror!!!!
Hoppas jag blir en sån där utmärkt Sjuksköterska  som jag så innerligt önskar...en sån där som "dom"!!!!

 KRAM SOFIA

1 kommentar:

  1. Så fint skrivet och så sant! Min storasyster är sjuksköterska och jag beundrar henne otroligt mycket för det.

    SvaraRadera