Summa sidvisningar

måndag 2 juni 2014

I vår värld har alla en plats!

Vi har haft en skön morgon hos oss. Hoppade upp 6.30,nåväl det va nog en överdrift kanske men uppe var vi.
Idag bestämde vi oss för en utflykt...en utflykt till äppleträdet i trädgården med frukt och en bulle. Där satt vi...jag la mig ner och tittade upp på en klarblå himmel. Hörde Isolde grejade med lillebror....just då i den stunden så kan jag inte känna annat än total LYCKA,från nästippen ner till lilltån!!!!
Ibland förbereder jag Blogginlägg i huvudet. Det måste man även om jag oftast på både gott och ont skriver från hjärtat...men då låg jag och tänkte på vad LYCKA ÄR?? Olika för var och en av oss....
I samma stund tänkte jag att skriva om LYCKA kan vara provocerande...lika provocerande som Gastric by pass.....man får lixom helst inte vara det. Mina inlägg där jag skriver om "elände" har mest visningar. Men idag får ni läsa om annat seru.....

Jag vill att mina barn ska vara rakt igenom lyckliga varje dag,varje minut...i sömn och vakenhet alla år...hela livet...JÄMT!!! En önskan varje sund förälder har... Jag kommer inte lyckas med det...att göra dom lyckliga JÄMT. Tyvärr,den onda hårda sanningen. Jag gjorde precis Isidor olycklig och han grät så tårarna rulllade ner för tröjan...han fick ingen mer glass! Min 15 åring tyckte inte om mig alls igår när jag markerade att vi INTE SMS:ar nattetid här....skulle vilja vråla...finns barn som inte ens får mat ungen min...det finns ungdomar som inte ens äger ett par skor.
Lycka för mig är inte samma sak som för en mamma på andra sidan jordklotet ,troligen har vi olika syn på lycka...eller kanske inte...men olika förutsättningar.
Men LYCKA är ju inte det...även om dom nog då inte upplevde den där eurforiska lyckan!
Är jag alltid det??? Nä,hujedamej....så klart inte. Men min GRUND är lycklig. Jag är lycklig gift....lever bra och mår bra. Jag ser till att vara det....annars ändrar jag det. Haha. Ett exempel är att jag började plugga...jag ville MEEEEER!!!!!


Föräldrarollen är ibland omöjlig att få till...det är som jag läste på FB ..."Lättare att skita i en fingerborg än att vara alla till lags". Ligger nåt i det. Vi har idag skapat oss bekväma barn, så är det !!!!

Isolde kom till mig där när jag låg och tittade upp mot himmel...Hon kollade på mina ben och upptäckte en prick....själv hade jag förstått att hon kommenterade mina orakade ben....hon tittade på mig med dom vackraste ögonen och den lilla glada munnen sprack upp...-Mamma, alla människor ser dom vår himmel???!!!
Tyckte det va så fint sagt...just nu...i dessa tider...förändringens tid.....Då hade jag ett så bra tillfälle att förklara för henne att vi alla ser på samma himmel för vi lever i samma värld.....OCH vi har samma värde!!!!!
Hon tittade på mig som om det vore den mest självklara sak i världen....tack och lov. För är man 5 år så har vi samma värde...till och med dockan!!!!
Min viktigaste uppgift tror jag...VI har samma värde!!!!!
Varför tror vi ens nåt annat.....önskar att alla var 5 år i tanken ibland!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar