Summa sidvisningar

torsdag 31 maj 2012

Gravid- träning!!

Godkväll!
Hej å hå vad dagen gick fort!
I eftermiddag va vi på barnens Hus. VILKET ställe!!!
Enda nackdelen är att det inte finns nån hiss och att man knappt kommer in med vagnen genom dörren.
Tränat nu i kväll. Ett R I K T I G T bra armpass och 30 min spinning i instruktörssadeln. Så roligt det är!!!! Tror aldrig jag kommer ledsna på det.
Här hemma satt Johan med två Happy barn....Lillebror va nybadad och Isolde helvild.

Gravidträning fick jag en fråga om!

Utan nån som helst vetenskap.
Men att träna som garvid är BRA. Så är det....Om man mår bra för övrigt. Att man inte tränar på som "förr" det vill säga innan graviditeten är väl förståndigt.
Själv har jag tränat ända in på sluttampen och många många har förfasat sig ska ni veta. SOM jag fått försvara mig....oj oj.Men jag har stått på mig och fött barn på 1 timma och återhämtat på på 2 , är min känsla i alla fall. Fast så är det inte så klart...tar längre tid än man tror.
Som gravid tror jag kroppen själv säger hur den vill ha det. Gör övningar ont så slutar man.
Att syrketräna går utmärkt, jag körde på precis som vanligt (inte med Isidor då hade jag sdr).  MEN inga tunga lyft över huvudet och inga utfall eller knäböj med benen isär då det blir lite väl mycket belastning på bäckenet. Det luckras upp och man bör nog vara en smula förnuftig där.
Att cykla (spinning) funkade jättebra det enda är att man kanske ska passa sig liiite för att höja pulsen för högt. Inte över 80% har jag hört.
Sen är det ju olika vilka förutsättningar man har. Jag har tränat i större delen av mitt liv och styrketräning i över 10 år och känner min kropp väl. Vad den vill och vad den inte vill.

Easyline är skonsamt och enkelt vilket passar gravida. Utan vikt och man kan själv bestämma sitt tempo.

Detta med att träna magmusklerna under grviditeten finns det väldigt många olika råd om. Nån säger att man KAN göra det för att stärka upp precis som övriga muskler. För mig har det känts konstigt och fel efter v 22. Då har dom fått vila då jag inte finner nån anledning att anstränga just bukmusklerna. Men det där är nog olika. Dock har jag återhämtat mig snabbt just där utan att träna dom på många veckor.

Att dricka mycket innan ,under och efter tror jag är superviktigt!

Vi har mer blod i omlopp och konditionen brukar vara sådär under ett par månader. Men kroppen är en fiffig maskin och ser på det viset till att vi inte orkar träna mer än vi ska.

Vad som är rätt och fel vet jag inte.
Men att hålla sin kropp igång även under graviditetet tror jag ger oss många vinster.
Så länge man mår bra och det känns bra så ska man aktivera sig på något sätt!
Att lägga sig plant i soffan med godispåsen lockar de flesta av oss. Det kan man oxå ge sig tillåtelse att göra då och då. Men lite promenader kan man nog också kosta på kroppen.
Det kommer ju ett liv efter att denna lilla varelse är född....lätt att glömma i sin "gravidbubbla"!

Detta skriver jag utefter mina egna erfarenheter och det finns "experter" på området , dock har jag frågat ganska många sådana och fått olika svar. Så jag tog mig själv som "expert"...min egen kropp.


ISIDOR på "bakning"!

4 kommentarer:

  1. Verkligen toppeninlägg :) Tack! haha ja här går det undan, känns som om veckorna flyger förbi när man redan har en liten att ta hand om! Hoppas nätterna blir lugna och sköna för dig snart! Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får lite nytta av det! Härligt att höra att du tränar på,det är inte många som gör nämligen!!! Inatt har jag fått sova....nästan hela natten!!!! :o)))KRAM

    SvaraRadera
  3. Känner igen mig i en hel del du skriver Sofia! Tack för en superbra blogg :) Jag gillar er "mammor" som tränat länge in i graviditeten och försöker använda sådana som du som lite förebilder nu när man själv försöker ta sig dit trots segt humör, illamående och lite lagom känningar i ryggen! Det jag tycker är jobbigast med träningen som bullbagerska är att jag är en tävlingsmänniska och har så svårt att inte få pressa ut mig till max! Men Stefan e ju kanon! Inga mål eller "mått" på vart puls ska ligga här inte nej -" du kör så länge kroppen säger att den mår bra" hi hi och jag som vill ha ett mål att sikta mot! Har väl det största nu framför mig 24 oktober :)
    Fortsätt skriva din blogg lika bra som du gör den inspirerar!
    /Hannah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Hannah! Va kul att du tittar in här! Härligt att höra att du tränar på...det gillar JAG! Tror man är lite överdrivet rädd i största allmänhet när det gäller graviditet och träning! Stefan är "proffs" på detta område så ös frågor över honom!!! Spännande med bäbis i höst!!! Ha en fin måndag!!!! //FIA

      Radera