Summa sidvisningar

tisdag 2 september 2014

Vilken dag!!!

Vilken dag i skolan! Vilka föreläsare!!!

På riktigt så skulle jag utan att blinka eller ens fundera plugga detta fullt ut om det fanns möjlighet!!

Idag va det föreläsningar om Levandasvanor och om Fetma. En doktorand i medicin vetenskap föreläste om ex. barnfetma. Om vi förstod hur stort problemet är i världen så skulle vi lägga mer resurser där...vi gör reklam för alkohol för flera 100 miljorner per år. Så sjukt!
Inte ett ord nämndes om alla dieter som florerar....men vi fick stränga order att följa det som rekommenderas. Tycker det är bra att inte vi ska behöva slitas mellan allt detta....som strax ändå ändras, det va vi alla rörande överens om.
Finns så mycket att jobba på här. Nu fick vi även lite glädjande information att allt inte är "skit"...vi äter mer grönsaker...haha. Mycket mer har inte blivit bättre och forskning tar tid och än är inte färdig forskat för att se datorernas del i detta med våra unga med fetma. Men den är så klart ett bekymmer. Ändå tror man nu att det ska vända lite, vi BLIR mer hälsomedvetna!!
Men vilka duktiga människor som forskar, på alla möjliga saker. Vilken värd det verkar vara denna forskarvärld!

Eftermiddagen går fort när man hämtar 16.
Johan fick ansvara för kvällens fotboll för Isolde. Jag tog mig mot slalombacken för backträning och sen  vidare till utegymmet. Härligt att kunna var ute efter en hel dag stillasittande.

Nu händer inte mycket mer här. Nu Kalla fakta och om vårdsituationen!!!!!

Skön kväll!
Jag tillhör dom som uppfyller alla rekommendationer vad gäller fysisk aktivitet...men faller ur "redigheten" vad gäller kanelbullar och äppelpaj!!!!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar