Summa sidvisningar

fredag 9 januari 2015

"Att vara kritisk"

God förmiddag!
EN härlig fredag hoppa vi på.
Jag försöker ta mig igenom en engelsk artikel...med en del översättnings hjälp ska erkännas.

Pratade med en vän om detta med kunskap.....JAG har tyckt jag kan en del om träning. För att jag sysslat med detta sen jag var 16 år (innan dess simtränade jag), då var det gymnastisk,varit tränare i truppgymnastik ...sen blev det Aerobic jag utbildade mig i...senare Spinning,massor av små kurser och interna utbildningar...jobbat på flera gym som instruktör och fått många roliga erbjudanden genom åren. Visst kan jag MER än många ,men långt ifrån tillräckligt för att "ge råd" i större utsträckning...faktiskt!
Jag kan MIN kropp,hur den reagerar...men inte din och dina förutsättningar och VART du är livet. Nu är jag gammal och har livserfarenhet....till skillnad mot många andra. Jag vet hur livets berg och dalbana löper...jag vet att saker kan hända,viktigare saker...jag vet hur man kan må...jag vet hur det är att äta i alla sinnen....jag vet hur det är att vara ordentligt  överviktig och ordentligt tränad. Jag vet hur det är att gå ner 70kg..jag vet hur känslan är när man lyckas.... MEN för det är jag inget proffs eller anser mig kunna.

Hur kritisk är du när du läser saker...tips...dieter... livsstilar som oftast ändå blir dieter. Man orkar inte hålla  den fullt ut...årets alla dagar....man faller dit...träningstips och övningar.....
Vad VET du om den som tipsar och ger kloka råd..?
Kanske du själv kan mer....

Jag är ganska observant då jag vet att det som gäller idag oftast inte gäller om ett år....det finns så klart en marknad för allt som gäller kost/träning. Människor som griper efter varje stå....så klart. Såna är vi ju,i synnerhet efter jul då vi inser att "brallan" krympt i garderoben. För vissa har det varit värt det för vissa inte....
Det finns många duktiga människor, jag har upptäckt några,men dom kanske inte kan allt men dom har en sund inställning och det gillar jag. Just dom attraherar mig. Sen vill jag GÄRNA ha forskning bakom så klart som blivande sjuksköterska.

Jag inser ju mer jag läser på Högskolan hur lite jag egentligen vet om träning och den fysiologi som krävs. Kan du inte fysiologin så ska du nog varken ge träningstips eller träningsråd rakt ut i luften, det vågar jag nog säga med facit i hand. Ber om ursäkt till alla er jag tipsat om träning ...men nu kan jag mer,.........men är då också mindre intresserad av att ge råd om det. Konstigt!!!!
Man behöver inte den bekräftelsen kanske....man vet ändå.
Att ha lite små kurser hit och dit som jag har är inte att "kunna",man kan mer än den som precis upptäckt träningsvärlden...
Men visst kan det vara kul att rent allmänt få tips om roliga övningar eller recept men om man verkligen behöver RÅD ska man nog NOGA se vem som ger dom.VAD finns för utbildning...kanske bara är "självlärd". Bakom skärmen kan vi alla framstå som perfekta och oerhört kompetenta!

Läste detta och tyckte det var klockrent!!!!

Kraft och Balans








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar