Summa sidvisningar

torsdag 8 augusti 2013

Njut varje MINUT!

Tränat,lagt barn,fuskläst en saga och hoppat över 2 sidor...plockat miljoner bilar,dockor,bollar och gubbar,gjort räkmackor (tror det är vägen mot Ullared) till mig och Johan. Han tränar och är snart hemma.
Han leker i skogen...

Idag träffade jag fina,dööö snygga Hanna som blev mamma för 5 veckor sen!!!
Skrev på instagram att Vissa människor har Gud tänkt lite extra på....

Säger inte att man BÖR eller SKA börja för tidigt med sin träning ...men jag tror inte det är det minsta farligt att kicka igång kroppen lite sakta när den är redo. REDO i sitt eget tempo...det kan ta mer eller mindre lång tid. Själv va jag igång TIDIGT,men i min egen takt!
Idag kan jag tycka hetsen är gräsligt påfrestande för mammor....men man gör ju ändå sina vuxna val.
Innan jag träffade Hanna såg jag en mamma-mage i vädret vid axelmaskinerna...pigga,glada mammor!!!

Förra veckan träffade jag en nybliven mamma och hör mig själv säga -Åååå, njut nu för det går fort!
När jag åkte hem i bilen tänkte jag på det jag sa....
NJUTA ja.....Tjenarehej....

Som nybliven mamma eller åren med småbarn GÅR fort...det vet jag om någon! Helt plötsligt får man sova och dom äter själva,börjar skolan,hänger med kompisar,gör gymnasieval,träffar kärleken,tar studenten och FLYTTAR!!!!!!!

Och visst tusan njuter man. Man njuter på sitt egna sätt. man njuter när man får gosa in i den svettiga lilla nacken när dom sover,man njuter av stunderna då allt är så där härligt som man läste i MAMA...och man njuter av att få sova 2 hela timmar....man njuter när dom sover...man njuter när man är på ICA SJÄLV...man njuter när allt är så där fridfullt och underbart som det är..DÅ OCH DÅ:
Men det finns den andra sidan som jag ALDRIG lägger ett ROSA skimmer över....finns inget filter att ta till där.

Begär inte att jag ska njuta vid 4 snåret efter att varit vaken sen 01.15 och matat för 5e gången...eller när det otroligt söta bäbisen har skrikit för full hals timmar i sträck och bara hämtat andan ibland....och man allvarligt funderar på att kanske lägga in sig på hem och be att dom låser upp dörren till barnets 5 årsdag.
Eller när man har haft den där gnälldagen då INGET passar....man har gjort ALLT och börjar tycka sin 4 månaders bäbis är ouppfostrad som inte är NÖJD med något och reklamation står som nästa punkt!
När vabbdagarna haglar tätt är njutningen långt borta....även när den söta lilla 3 åringen ligger raklång i ett vredesutbrott som varar längre än en Pippi Film ...känns det som. Själva njutningen känns avlägsen just då.



Jag kan inte njuta av varje minut....det är omöjligt!
Men jag tror att när man lämnat dessa år bakom sig kan man sakna det...dock måste vi GLÖMMA...för vi alla har dessa dagar men få minns dom. Är väl tur det!

Men för det mesta är det ljuvligt och alldeles alldeles underbart.
Fina Hanna med en 5 veckors bäbis där hemma. Olika falla ödets lott.....

Här har vi mamman som fått kämpa betydligt mer...hemma väntar barn på 1,5 år! Haha.....










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar