Summa sidvisningar

fredag 20 december 2013

"Håll formen över jul"!

Blir galen snart på tidningarnas uppmaning till oss. Låt människor slippa ens tänka på allt detta dessa 2-3 dagar. Många lider av gräslig ångest denna högtid...jag har varit EN av dom.
Tycker det går för långt ...till och med jag som då   tillhör dom som uppmanar till träning och bra mat annars. Jag tycker det är en investering i oss själva att ta hand om kroppen....jag tycker det är viktigt. För mig handlar det om välbefinnande, balans och glädje. Att försöka äta "bra" och rätt större delen av veckans dagar på året. Röra på sig...i vilken form man vill men det fysiska aktiviteten blir bäst om man får in den i sin vardag. Då behöver man aldrig fundera så mycket...-Ska jag? Då blir det mer bara nåt man gör.
Svårt ibland....jag vet!!!

Men jag tycker denna tiden på året ska bli en tid för att få släppa allt där ...man kan få njuta av mat ,umgänge,godsaker mm. Om man vill så klart!!!!
Sen kanske inte december månad bara ska innehålla "mys" med allt det goda...något som är lätt hänt med glöggkvällar,julbord och provsmakning av saker . Man kan ju välja att begränsa sig....30 dagar är för lång tid för att släppa alt man kämpat för.

Man kan röra på sig....kanske ta en långpromenad eller köra ett hårt träningspass. Om man vill!!!!
Vi kan göra allt det  där andra resten av årets dagar.....
Slappna av lite nu...det kommer inte hända så mycket mer än lite + på vågen av vätska....det kommer försvinna. I värsta fall tar det några veckor.

Sen ska jag inte äta för att äta av saker jag ändå inte gillar. Jag ska njuta av det jag GILLAR. Jag ska träna varje dag jag kan och vill. Men inte för att jag måste balansera upp någonting..(då får man nämligen träna förbannat mycket om man ska rädda upp en julhelg,mer än man kan ana). Men för att jag mår bra av det!!!

Jag som är en julgodis älskare vet vart mitt intag av kcl ligger så här års...inte från prinskorven i alla fall!!!! Knappast julmaten som är min fallgrop!!!

Vi har slöat hela agen...kollat på Sune....tvättat...plockat...städat...ja, allt en vardag innehåller!!!
Nu har vi storebror på besök.

Lite Tv kväll väntar!
Jag har vilat...ont i halsen har jag!!!!
Min svärmor är ju grym...kolla in detta fina julpyntet hon sytt!!!

Storasyster blåser på lille brors lilla arm....




Fredagsmys hos oss....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar