Summa sidvisningar

tisdag 10 december 2013

Hela Sverige rullar!!!!

Längtat efter kväll hela dagen!
När jag hämtat hem dom små så va det två inte alltför smidiga barn här...vid 17 tiden gick vi ut en stund. Gjorde en snölykta och sen tröttnade vi. En ramlade och en blev blöt om händerna. Modern visade samma mognad som sin 4 åring....

Nu närmar det sig jul ordentligen och tiden efter Jul. För ett tag sen fick vi den "obligatoriska" lappen från dagis...ungefär HUR mycket ska ni vara lediga kring jul. Jag jobbar MASSOR mellan jul och nyår och fram i januari. Men vi har vänt och vridit på dagarna...jag har tagit en dag semester. Vi får fråga mormor och farmor om hjälp. Men visst tycker jag det vore roligare att ha barnvakt när vi ska göra nåt roligt....inte för att arbetslivet ska funka.  ALLT för att INTE ha så mycket barnomsorg. Då är nämligen större delen av styrkan lediga och ny personal sätts in. Unnar dom all ledighet...och den är så klart beviljad.
ALLA föräldrar försöker ha så lite tid vi kan denna tid på året och på sommarveckorna. MEN Sverige stannar inte, det rullar på för fullt  för många av oss....kvällar som helger,jul som midsommar.Någon tar hand om din kanske sjuka mormor på julafton,någon dukar fram julfika till din  pappa, nån tar hand om sjuka små barn medans andra hälsar tomten välkommen i sitt hem, någon har beredskap om något "händer" dig eller din familj något..  Så här är det och det ska vi vara glada för att inte alla "klappar igen"!!!!
Vi har valt ett vårdande yrke....det betyder att julafton för många handlar om  jobb...resten av julen också. Har man tur gäller det inte båda föräldrarna!
(så klart inget dagis ska vara öppet under jul/nyår)
Att nästan stänga igen dagis fram till 7 januari, eller den vanliga verksamheten i alla fall  tycker jag är oerhört underligt faktiskt!
Många är lediga och mindre barn i grupperna...men om vi inte skulle få lappen så skulle det se annorlunda ut det lovar jag!
Vi har fantastiska pedagoger hos oss som förstod vad jag menade och några av dom ska jobba och i år är det "vår" avdelning som är öppen. Tack å lov...där har dom löst det bra och det är jag tacksam över!!!!!
Men att lämna sin lilla 1 åring till nån dom inte känner kl 7 på morgonen och hämta vid 16  är det inte många som vill. För mig finns det inte ens i tanken....
Vi har trots allt noga skolat in våra barn under 3 veckors tid av en anledning!
Helt plötsligt ska man tycka det är okej att lämna över till nån man knappast vet namnet på. SÅ har det varit för mig en gång...aldrig i livet jag gör det igen!!!!

Lite funderingar bara.

Nu ska jag lägga mig raklång. Lite glögg och pepparkakor kommer göra denna kväll ljuvlig!!!!!
Hos oss övas det luciasånger för fullt. Märks att dom tränar mycket på dessa sånger inför torsdagens luciafirande!!!






1 kommentar:

  1. Håller med dig Sofia alla kan inte ta ledigt o "bolla" dagar med mor o farföräldrar för dom kanske inte ens finns i närheten! Detta har vi VARJE år bekymmer med och det svider massor i mamma hjärtat att lämna de små till dagis fast det i mina ögon är vanliga vardagar när det handlar om de dagar som inte är röda! Jag vill jobba inom vården men när man kommer till dessa dagar är det mer än skitjobbigt! Varför ska man ha dåligt samvete egentligen?? Jobbigt det där! Men mina semesterdagar räcker tyvärr inte till om man jobbar heltid och vill även på sommaren ha minst 3 veckor semester! "gråter"

    SvaraRadera