Just nu utesluter jag vitt mjöl och socker...eller enkelt sagt de flesta kolhydrater utom dom som finns i grönsakerna då....och dom andra källorna.
Men nog om det...
Hittade ett gott recept på en ananaspaj!
Detta ska jag testa om jag inte står ut en dag!
Kanske till mellon i helgen!!!!
8 portioner (eller 12 om man delar den i mindre bitar)
311 kcal, 7 gram protein, 7 gram kolhydrater, 28 gram fett per bit
311 kcal, 7 gram protein, 7 gram kolhydrater, 28 gram fett per bit
Pajdegen:
Pajdeg:
3,5 dl mandelmjöl (jag använder sellton)
50 gram smör
1 msk fiberhusk
ca 1 msk sötning – dvs sötningsmängden motsvarar 1 msk riktigt socker **
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde(uteslutas om man vill)
50 gram smör
1 msk fiberhusk
ca 1 msk sötning – dvs sötningsmängden motsvarar 1 msk riktigt socker **
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde(uteslutas om man vill)
Fyllningen:2 dl creme fraiche
1 ägg
Ca 1 dl sockerersättning (ska motsvara 1 dl socker, så jämför dosering på din valda sötning)
1 tsk vaniljpulver eller motsvarande vaniljarom500 gram krossad ananas i juice, avrunnen (280 gram ananas)
1 ägg
Ca 1 dl sockerersättning (ska motsvara 1 dl socker, så jämför dosering på din valda sötning)
1 tsk vaniljpulver eller motsvarande vaniljarom500 gram krossad ananas i juice, avrunnen (280 gram ananas)
Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare med knivar.
Tryck ut i en pajform ca 24 diameter. Skär eventuellt bort överflödig deg från kanten. Nagga botten.
Förgrädda 5-8 minuter i 175 grader.
Blanda sedan creme fraiche, vanilj, sötning och ägget. Rör ner ananasen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Tryck ut i en pajform ca 24 diameter. Skär eventuellt bort överflödig deg från kanten. Nagga botten.
Förgrädda 5-8 minuter i 175 grader.
Blanda sedan creme fraiche, vanilj, sötning och ägget. Rör ner ananasen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar