Summa sidvisningar

måndag 9 mars 2015

När jag är perfekt...

Jag har skrivit om det förr...
Man kan skriva om det igen...och igen....
Jag kan se dom på avstånd...behöver inget säga...jag ser dom på blicken...mig kan ingen lura....säg vad du vill!!!!

Efter att jag gått ner mina 70 kg så fick träningen en helt annan betydelse för mig. Har man vägt 144 kg blir man också riktigt stark om man gått ner på rätt sätt och inte förlorat den stora muskelmassa som också finns. Att vara benstark när man gått runt och gjort knäböj med 144 kg är ju inte så konstigt!
Att träna gav mig snabb resultat...så rullade det på...uppmärksamheten blev enorm och jag njöt.
Jag blev uppraggad av fotografer...media...och allt möjligt knepigt!
JAG skulle lyckas.....jag skulle visa!!!!!!
PERFEKT var mottot....huvudpersonen JAG!!!!

Nånting hände....det fick mig i ett grepp. Jag märkte det inte...jag hade MÅL som skulle uppfyllas...en scen...ingen verkade fatta, mer än likasinnade!!!!!
Livet var lite besvärligt men detta hade jag koll på.
Sund...stark och med mål!
Tre barns mamma också.....

Jag åt så rätt,va en inspiratör...en förebild..tränade så rätt....så genomtänkt...med fantastiska resultat!!!!

Kunde få panik om jag missade ett pass...mådde ordentligt dåligt. Blev irriterad och oförskämd...det va FÖRSTÖRT då.Tog två pass dagen där på....kunde fixa barnvakt när som helst för att få träna...satt med kesella på bion....satte klockan för att äta mina protein mål....nöp i mitt " koll-fläsk" på sidan så fort jag kunde (en liten skinnflik vid mitt högra höftben var min riktlinje på hur det låg till),tjatade på min dåvarande sambo hur formen va...bad honom ta kort....han bekräftade och klappade på min magrutor med tummen upp....inte konstigt han inte orkade. Enorm fixering kring mat och träning...det upptog hela min dag....det BLEV min värld och den värld jag älskade och KUNDE!!!

Men hela tiden med skenet uppe och sund var jag.....
Nej....tyvärr inte det minsta....
Jag var så sjuk så jag kan idag nästan bli arg att ingen la in mig......
Det gjorde man inte för jag inte var underviktig.....
Men jag var minst lika sjuk som vilken anorektiker som helst...men med ortorexi i stället!

Jag kan bli tvär förbannad idag när jag slår på Tv och varenda program visar "hälsotips"....morgon Tv som kvälls Tv. På instagram visar programledarna groddar och svettiga pannor....ni hör ju....Samtidigt som övervikten också är ett stort problem så behöver vi jobba i den ända också.....svårt!!!!
Problemet idag är nog kanske att MÅNGA MÅNGA MÅNGA som jobbar med friskvård /hälsa har så stora egna problem med just detta. Det blir så lätt en fixering.

Idag matas vi i sociala medier om vikt,hälsa och dieter...jag har nu nåt 40 års strecket och är så jäkla glad för det. Men också funnit Lyckan....i min egen person. Jag är så jäkla BRA...ändå....
Jag har då och då klivit i från gym världen...dels för att i dras med...men också för att man tröttnar en aning.
Vi blir konstant matade med bilder....på kroppar...på mat...på "taggar".....jag går ut och "spanar" i bland här och där och det är så galet ibland när jag ser vad människor äter...ett ÄGG!!!!!!!
Jag önskar ett mer hälsosamt Sverige,.....åt båda håll.
Önskar man fick hitta en balans....skippa förbud....se till en helhet.....landa....njut....ta till vara.....tänk till....fundera.....hitta din väg men gör det klokt.
Att träna och hålla sig i rörelse är bland det viktigaste vi kan göra för hälsan...även att äta "rätt" ...för mig betyder det varierat....

Jag delar med mig av denna historia för jag vet att vi är många.....
Jag ser dom överallt...
Jag känner med dom...

Jag fick otroligt bra hjälp,tyvärr är det svårt att hitta rätt där. En äldre tant...som hjälpt så många träningstjejer genom åren att hitta en balans...en mening! Jag har henne att tacka för mycket idag. Men först måste man "klä av sig naket" innan man kan jobba med det....för helst vill man inte det...jag KAN tappa kontrollen om nån annan tar den från mig!!!
Jag fick slita....vi fick slita....jag var en svår nöt att "knäcka"..

Idag är jag frisk!
Blir så där sprudlande glad åt dom där som hittar balansen..dom finns. Som tränar,äter spagetti...skrattar....lever och verkar må så där ÄKTA bra. Min vän Anki hör till den charmiga skaran,,,,gröna drinkar...lite glass....lite träningsryck och familjeliv!!!!! Älskar det....

Som blivande SSK vet jag att HÄR finns en del att jobba med......intressant och svårt att ge sig i kast med. Men viktigt!
Bara för att jag ibland ....när jag orkar :o))) tar tag i ett par kilo betyder det inte att jag "faller dit"...ohhhhh...nej. Inte heller för att jag tränar 4-5 dagar per vecka....ohhh nej.....den är en del av livet...men inte LIVET!
MEN man bör vara vaksam....
Som ni vet så vill jag inte ha denna blogg till nån träningsblogg...inte heller mina andra konton. Dock är det en tjuvkik in i mitt liv och då innehåller det en hel del träning..semlor..bullbak...och sallader. Exakt så jag vill ha mitt liv för att ha en bra balans...så viktigt för mig!

Bjuder er på ett avklätt inlägg men jag har lite "fått nog!

Så sant! När glädjen inte finns där längre bör man stanna upp.......








3 kommentarer:

  1. Vad är det du syftar på? Blir så nyfiken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, förstår inte din fråga....Du får nog förklara vad du menar med din fråga här....Kram Sofia

      Radera
  2. Så kloka ord
    All träning och kost har blivit så hysterisk
    får själv ofta höra men äter du sånt får du äta de gör du inget annat än tränar m.m...
    Kram Fia

    SvaraRadera