Summa sidvisningar

söndag 3 augusti 2014

En sån där dag!

Nu i kväll förberedde vi för regn...in snabbt med tvätt och disk. Men nu ser det riktigt lovande ut! Så pass lovande att jag flyttade ut både mig och Isolde till altanen igen. Vi har en stor altan och den är jag så glad för. Här sitter vi mycket och även en liten pool får plats.

Idag blev en sån där hemma dag!
Vi ringde hit kusin Vera efter lunch då Isolde gick i cirklar här och låg upp och ner i soffan av rastlöshet. Snart ska vi göra ett läggningsförsök. Snart dags att styra in oss i rätt riktning igen. hur nu det ska gå till! brukar ändå lösa sig .

Så dagen har gått fort. Dom har klättrat i träd, hängt i ringar, letat mogna plommon, hjulat och ätit glass i stora lass. Vet inte hur många liter glass vi ätit denna sommar. Jag tänker inte börja räkna för vi kan komma upp i ofriska mängder...mängder som inte är hälsosamt!

Jag har mest frustat och svettats och faktiskt gnällt över den tropiska värme idag...man får nästan panik i ett visst läge. Skuggan har inte ens hjälp! Jag veeet...gnälla på värmen är som att inte önska besök av jultomten på julen. Man gör det bara inte!!!!
Härligt om man jämför med en dag i oktober då det regnar från tidig morgon tills man släcker nattlampan.

Så nu kramar vi ur det sista av sommaren!
Idag har vi haft besök av både min mamma och syster. Isolde och Vera är så lika...och tittar man på min syster och mig så förstår man det.

När jag lagt Isolde så funderar jag på en kvällspromenad...det va verkligen längesen. Jag avskyr annars att "ut och gå"...det är både långsamt och gräsligt tråkigt. När jag gått 1,5 km så tycker jag att jag gjort nog....under några fanatiska år i mitt liv gick jag morgonpromenader innan frukost för maximera min förbränning (idag vet man att den effekten innan frukost är oförsämt liten) men då visste man inte. Tror jag brände ut mig på promenader där...det skapar en olustig känsla hos mig på nåt vis. Men jag har en kamera och det är vackert ljus nu...så man kan gå i annat syfte än i förbränningsyfte.

Islatte...nästan glömt av denna goda drink!!!!! Idag svepte jag en som ett glas vatten i värmen!

Söta Vera va här och klättra i träd idag!

Lik Isolde?? Japp...en aning!

Jakten på dom mogna plommonen ....




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar