Summa sidvisningar

söndag 31 augusti 2014

Jag älskar barn!

God söndag på er!

Kan hända jag trampar på en tå,gör någon ledsen eller får mig en ordentligt uppläxning. Då är det så...vi tycker olika och vi får det. Vi behöver inte alltid vädra våra åsikter, det tycker inte jag men ibland behöver man nog lyfta saken lite.

Jag älskar barn. Har berikats med 5 fantastiska barn. Jag tycker dom är perfekta ,charmiga  roliga och ser inte nåt bekymmer med dom. Jag tar med dom överallt...nästan. Vi lever i ett samhälle som gör att vi till och med kan gå på bio med barnvagnen idag...
Men ibland tycker även jag att det inte är "barnvänligt". Två exempel är på ett gym/box/träningsanläggning anpassat för vuxna männsikor och på riktigt  fin restaurang där folk betalar snuskigt mycket pengar för att äta.

Tänk er....en mamma/pappa har en egen dag denna vecka avsatt för träning...låt säga  hon/han är ensamstående. Den där kvällen då man längtat efter lite tid för träning. Mamman/pappan har ringt runt,fixat en barnvakt,packat en ryggsäck med blöjor,nappar och extra kläder...fixat 2 barn som ska iväg...gjort sig träningsredo och redan innan man sitter i bilen är man lixom uppvärmd och klar. Nåväl...vidare mot barnvakt..."puss och hej då ses om en stund"...mot gymmet...här är pulsen bra, du kan lätt börja träna omgående. Det där dåliga samvetet äter dig redan här....känner mig stressad...tränar på "lånad tid". Känner ni igen er.....???
Kollar mobilen...nä,då inga samtal...det går bra med barnen....
Andas.."egentid".....träningsdax!

Om man tänker på vad som krävs innan man är på plats så kanske man förstår varför  inte alla anser det är dö-charmigt med barn i våra träningsanläggningar!
Dels är det ingen miljö för barn. Det finns nog inget farligare ställe att vistas på och inte anpassat alls till barn.(Tack å lov, det är så mycket annat idag ändå...låt oss ha nån vuxen arena kvar tack) Själv har jag vid fler tillfällen fått parera och ANPASSA min träning för att inte skada barn ELLER mig själv.
Men också respektlöst...alla tycker inte det är varken charmigt eller gulligt med barn kring fötterna när man själv slitit sig halvt ihjäl för att komma iväg. Att påstå -Han/hon stör ingen ...är en väldigt konstig syn. Vem säger det??? Jag tycker också mina barn är urgulliga och roliga men jag älskar dom mer än livet...men kan inte förvänta mig att andra tycker och känner likadant. Troligtvis inte!!!!


Jag/vi har haft med våra barn...det har vi inte längre. Det är bom stopp där. Då får en av oss stå över träningen har vi kommit överens om.
Skulle jag med 100% säkerhet veta att jag vore ensam i boxen så möjligen....och vi var båda två.
Men det vet man aldrig så varför chansa!
Jag har förut inte tänkt riktigt så här...men när man vaknar till och inser så är det bra! Jag har släpat med en ipad och uppmanat till "stillhet" jag också....jag är inte bättre jag! Men när jag sen såg det med andra "ögon" så ändrade jag mig blixtsnabbt.

Jag veeeet att massor av människor har ordentligt koll, och större barn är det ju inga problem med. Men det är alltid något dom vill och dom tänker sig inte för utan rusar så klart fram till mamma och pappa....kan inte begära att dom ska förstå farorna.Men du kan aldrig förvänta dig att en 2-5 åring sitter still....hur kul är det!!!! Nä,träningen får inte ske till vilket pris som helst. På vårt gym finns barnpassning...utmärkt anser jag!

En del tycker så klart jag har fel här...jag får förstå det. En del tycker..."ska du säga" för jag har ju själv gjort det jag ogillar. Men ingen kan väl påstå att det är en bra miljö för små barn i alla fall.

Nu ska vi snart iväg på konsert...ASTRID LINDGRENS konsert och Isolde är med i kören!

Barn ska vara i rörelse...men inte på gymmen!!!!







4 kommentarer:

  1. Åh finns det barnkörer här i stan för mindre barn!? Vad mysigt! Vem kan man vända sig till om man är intresserad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. hej Marie. Sorry för sent svar. Kyrkan har en kör från 5 år. Kontakta Lisa Öhgren eller pastoratet tror jag! KRAM

      Radera
  2. Tycker att det du skriver är bra! Jag har oxå haft med mina barn i flera år på gymmet, har inte alltid haft barnvakt när jag velat träna. Då har dom fått åka med, och man har parerat så gott man kunnat för att dom inte ska vara ivägen eller vara för högljuda. Men barn är barn.. och gymet är inte den bästa platsen,kan även hända olyckor. MEN när man ser med andra ögon..dom som vill får ha sin träning ifred, inte störas av barn runt fötterna. Ja man har nog varit ganska ego när det gäller sin träning, träning till varje pris.. Bara JAG får träna osv.. inte tagit hänsyn till de tränande runtomkring (och hur roligt har barnen när de är med?) Tycker det är fantastiskt att du, jag och alla som kommer till insikt, vågar ta en titt på sig själv och medge att ibland så är inte alla beslut dom rätta. Men att erkänna det och ändra på sig det är toppen! Gillar inlägg som ruskar om lite.;)) Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Malin! Jag visste detta skulle skaka om lite. Nu har jag fått massor av respons och folk vill i allmänhet inte ha barn i gym/anläggningar. Jag tycker det är bra när man kan gör en djupdykning hos sig själv ibland,man hittar en del saker då som man faktiskt bör och ska plocka fram. jag skrivertydligt att jag inte varit bättre själv...dom raderna kan man välja och läsa...eller inte!!!! Man gör ju som man själv vill i detta ändå.....kram

      Radera