Summa sidvisningar

torsdag 17 april 2014

Vänner...

Nu regnar det här. Jag trodde på KANON väder hela påsk så jag hoppas det ändrar sig nu. Känner att jag verkligen behöver sol och värme.

Nu har vi två nybadade pyjamasbarn i var sin soffa. Det är mysigt med nybadad små barn. Isidor hänger knappast ihop och ska snart få sova.

Idag har vi haft besök hela dagen och det har körts bilar kan jag lova...som det brummat här. 3 små biltokiga pojkar och mängder av bilar. Isolde klippte servetter och fixade med allt möjligt.
Vi gick till lekparken en stund för att få lite luft mellan mat och påsktårta. Denna högtiden går i "frossans" tecken. Mycket mat blir det. Godiset får  inte komma fram förrän påskafton...då går vi loss!!!!


Påsken är en avslappnad högtid...man behöver inte göra mycket alls. Koka några ägg och ge bort nåt påskägg till förväntansfulla barn...det räcker ju nästan.
I barnens påskägg blir det nån grej och liiiite godis. Just godiset hör till....vi har inga såna förbud hos oss. Förbud skapar fixering även hos små barn...jag avdramatiserar hellre lite kring godis. Man får äta på Lördagar om man VILL. Dom vill gärna plocka lite i en påse, sen äts inget upp. Sett barn som ALDRIG får äta godis,inte ens en bulle...jag har sett vad som händer när en skål kommer fram, eller ett kakfat. DET är mer osunt än några bitar choklad en Lördag. Om man väljer att slappna av lite i detta så tror jag man lyckas bäst. Det är aldrig nåt tjat om sånt här...helt främmande för mig. Jag som vuxen bestämmer...OCH om man vräker i sig godis under påsken är ingen skada skedd...det är resten av årets alla dagar som är vår vardag som problemet ligger i. Inte Påsk och jul....
Här ska ätas godis....
Men det ska också tränas en hel del. DET behöver man oavsett påskgodis eller ej...kanske det viktigaste och snällaste vi kan göra mot vår kropp.
Den perfekta balansen om man frågar mig under högtider.
Eller avstår man om man mår bra av det. Enkelt att själv välja!
Men ibland går saker lite långt tycker jag. SÅ långt att det "rätta" blir mer osunt....i det mesta!

Ingen träning för oss idag.
En ordentlig slapparkväll...det ser jag fram i mot!
Mor och dotter!

Tröstar ledsen Isidor...det är en hel del små bulor att blåsa på och ett å annat knä.

Isolde och jag fixade påsktårtan!!!!

GRABBARNA!!!!

Dessa två tycker jag väldigt mycket om!!!!

SÖtaste Eddie ,gladaste ungen som finns!!!

Övervakaren för dagens lek!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar