Summa sidvisningar

lördag 15 februari 2014

Var är Lottas mamma??

Ute regnar det eller snöar...det svänger fort.
Isidor kom ur pyjamasen precis nu. Vi har tagit en lugn morgon med frukost vid Tv. Därför ska jag nu dammsuga.
Kollat Lotta med två barn i knät.
Tänkte då på Lottas mamma. Hon finns inte längre? Tur det säger vissa...mysigt tycker jag. En mamma som är hemma, hon bakar och donar ,hänger gardiner och går till affären med sin korg. Barnen leker på gatan...går till bageriet och köper små kakor. Pappan kommer hem efter en dag på jobbet...i bland med ett fång av blommor. Tur vi kommit längre så vi kvinnor har ett val...för dom flesta handlar det om  att jobba ,resten är sjukskrivna känns det som.
Jag kan ändå inte låta bli att tycka det är så där mysigt...att ha en mamma som är hemma när man kommer från skolan. Min mamma va det 1 dag i veckan..då hängde det mattor på det svarta räcket och det luktade kanelbullar redan ute på gatan Jag älskade den känslan!!!
Idag har vi fullt upp ,inte bara jobba ,helst göra karriär också,träna, vara både här och där. För mig är det självklart att jag ska kunna ha möjlighet att göra allt det där...men ibland kan jag ändå tycka "det va bättre förr"! Jag önskar det fanns en medel-väg i detta.
Nu tillhör jag den äldre mamman men har också varit den unga mamman och kan se att det var lugnare för 20 år sen. Då va man hemma med alla barn..några 15 timars barn på förskolan existerade inte. Man va MAMMA och hemma. Sen om just det va det bästa vet jag inget om egentligen....men det har ändrat sig.
Men tant Berg och Lottas mamma finns det inte mycket kvar av i samhället!!!
Långt ifrån Lottas mamma även om jag varit hemma extremt mycket med mina 5 barn!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar