Summa sidvisningar

lördag 3 maj 2014

Plötsligt händer det....

Jag vaknade först idag.
Tassade ner och bakade scones. Dock tappade jag en plåt  och väckte troligen upp dom andra för dom kom ner för trappan i led . Att baka scones och njuta av det en lördag morgon utan att känna att "jag förtjänar det" är för mig en relativt ny känsla. Jag har under många år ansett mig förtjäna saker eller inte. Det kan handla om vanlig mat (för mig vanlig)...bröd....pasta...potatis.. För mig har det varit liten som att "synda" att äta en macka. Idag känner jag mig total avslappand ,helt ärligt.....men det betyder inte att jag inte bör ha kontroll....viss kontroll måste jag ha. Mina fettceller ligger och väntar på att fyllas på. Dom får jag vakta som ett badande barn...tyvärr. Jag kan omöjligt gå loss på allt jag önskar, fast det kan nog ingen och vill nog heller ingen egentligen .Jag har sörjt detta genom åren och till slut fått acceptera. Min kropp är "ärrad" av år som överviktig och min skinnkostym på tok för stor. Så är det bara. Men saker i livet kan vara värre...tro mig! Och inte förrän vi är där förstår vi.

Nu ser ju mitt liv ut så här,jag måste ha en viss kontroll men inser lite sent i livet att jag inte måste ha extrem kontroll...faktisk. Vad händer om jag inte har det? Tja, jag traskar upp några kilo,...i värsta fall. Så klart inte speciellt bra för mig. Mer än så händer lixom inte...jag blir varken hemlös, oälskad, dum....eller blir hängd. Det som händer är att jag mår ganska bra ändå faktiskt!!! 
Och att må bra har för mig varit det viktigaste. Mår jag inte bra funkar inte mycket för mig....inte för nån omkring mig heller. Haha
Nu låter det som jag gjort nån form av "uppvaknande"....så är inte fallet. Det är en process. Inte under ett år...inte två och inte tre. I bland ser jag "mig" i så många...man ser alla  tecken på att tagit för stor kontroll. Kontroll över det enda jag kan styra. Men DÅ är det endast av "godo" tycker man. För just då är det så. Man uppfattas som sund och stark. Folk blir imponerade....och "gilla" knapparna går varma. Och bekräftelsen är mättad. Så funkar vi...även JAG!!! Jag visar mig själv tränandes. Men idag mer för att visa att i mitt liv är det en stor del och även att en mamma till många barn bör hålla igång .Lika stor del som att baka en sockerkaka och njuta av den...som att ligga i soffan och inte göra något.

Träning ska för mig vara en del av mitt liv. Inte livet. Den ska göra att jag får energi ,inte ta energi....den ska göra mig glad...inte stressad. Den ska göra mig stark och pigg framförallt.... Jag ska kunna njuta av en glass med mina barn utan att "straffas", av mig själv ....eller vältra mig i ångest över att jag ätit "utanför min ram".
Livet är så FULLT upp ändå att just sånt inte får ta över för mig.
Men precis som med allt så är vi olika. VISSA mår antagligen förträffligt bra av kontroll. Då ska man inte förändra något så klart. Men jag tillhör dom som haft svårt att hålla mig i gråzonen. Svart eller Vit ,inget annat. Nu är jag mer grå än någonsin.:o)))

Men nu ska jag snart träna faktiskt. Fylla på med lite energi.

Min man bygger på vårt gym ute....så vi kan träna med barn...utan barn...tillsammans....på våra tider och när vi "känner för det"!!!

Önskar DIG en trevlig Lördag!!!!!
Kram




Brukar säga att denna tjej kom in så rätt i tiden för mig. Alla som känner mig vet vad jag menar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar