Summa sidvisningar

lördag 20 april 2013

Jag tror på det som funkar!

Nu matas vi dagligen med löpsedlar om HUR vi ska forma sommarkroppen. Alla står vi där just nu. Snart ska vi börja visa hud igen. Butikerna börjar skymta med klänningar och bikini.

DET är jobbigt den första tiden när man ska kasta koftan....tror det är det för de flesta. Men ju längre in på sommaren man kommer,mer naturligt är det.
I år är väl första året sen väldigt långt tillbaka som jag känner mig "bekväm" i mig själv. Japp,ni läste varenda ord rätt mina vänner.
Men då får man i stället höra...att man bara tränar...aldrig är folk riktigt nöjda...konstigt!!!



Får frågan om VAD som funkar då och då. Och jag har heller ingen aning.....Man har ju några val när man vill "droppa" kilo. Gi,Lchf,FF...jag kan inte alla ,även om jag testat mycket. Kommer aldrig säga att det ena är bättre än det andra. För en del lyckas med FF och KAN hålla det...en del går upp allt efter 5 dagar. LCHF funkar för många....livsstil säger vissa,jag är tveksam. Aldrig ätit godare men är ändå tveksam till det långvariga...att "utesluta" saker.  Gi,säkert bra och många som gillar det!
Man får helt enkelt testa sig fram....som med allt annat!
Men att ständigt "dieta"...banta gör ingen kropp speciellt glad. Diet föder diet lixom...man får hålla på hela tiden och det blir gärna en tråkig spiral.
Jag kör gärna stenhårt under kort tid än "harva" i 6 månader faktiskt. Men då är jag ganska stark i att hålla det. Vaksam är mer rätt ord! Där är vi olika också!

Jag har hittat min väg när jag snart är klar....jag måste "sköta" min mat må-fr,jag måste träna....och jag kan synda på lö om jag önskar. Så funkar de flesta av oss när vi ska hålla vikten. MEN inte när vi ska ner i vikt!

Jag vill gärna ha ett MÅL,ett slut....att sätta ett datum eller andra riktlinjer för när det är slut tycker jag är bra. Ex Den 1 juni ska jag gått ner 2,5 kg. Att säga det får ta den tid det tar är ju lite lurigt......även om man inte ska stressa på.
Men "den tid det tar"...kan ju vara ganska lååååång och att hålla vilja uppe är svår då.
Fått det tipset en gång!

Jag tror på en lycklig kropp, en kropp som får äta av allt...en kropp blir stark av bra mat.
Våra kroppar är ju också gjorda för att aktiveras....att röra på oss.

Nu när våren kommer så blir allt enklare.
Och sommarens grillkvällar ska vi alla njuta av,är ju perfekt tid.

Aldrig mer ska jag säga..."BADA med pappa"!

I år ska det badas med mamma och pappa....

Med 10 dagar kvar och mitt personliga mål nådde jag i tisdags är jag riktigt glad för jag klarat det....det ÄR tufft.


30 minuters hemma träning idag...PERFEKT!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar