Summa sidvisningar

tisdag 8 januari 2013

Dax att minnas min "storhetstid"!

Har ju som bekant rensat i källaren. Och man hittar lite allt möjligt då.
Som alla artiklar om mig i tidningar. När jag hade gått ner 60 kg så var jag med i diverse tidningar...idag är jag så glad för det. För det är ju en sak att minnas. Denna "viktresa". Just då va det "kluvet"...jag va rädd för vad folk skulle tycka! Att dom skulle tycka jag va "dum" som va med i media...att jag trodde jag va så snygg mm.....Självkänslan har jag fått jobba hårt på!' Idag önskar jag att jag hade burit mitt huvud lite högre då....Varför skulle jag inte kunna få "kred" för detta och känna mig snygg och vacker!!!!?
Idag KAN jag se på dessa bilder och läsa texten och känna mig så JÄKLA stolt! Tänk att det va JAG som gjorde detta med hjälp av Xenical. men tror nog ärligt att det gått utan!
Att jag kämpade själv, varje dag...inte nån operation.
Man kan inte leva på gamla meriter men dom finns ändå kvar....
Ganska glad att operationerna inte va så i ropet då, "Gastric" operationerna va få me dom gjordes.  För mig har det aldrig varit aktuellt. Dels för att ja ville "ändra" min livsstil och dels för att jag inte ville utsätta mig för en operation när jag själv orsakat problemet! Man har ju "ätit" sig till ett bekymmer...alldeles själv!
Tycker nog allt att våra skattepengar kan gå till betydligt bättre saker än så...faktsikt!
Ge dessa 1 år med "kost/tränings-kurs".i stället....lär dom.....tvinga dom.....ge dom verktyg att själva kämpa.. Varför skulle inte det gå?????
Jo, för man orkar inte......det känns så långt bort när man väger 140kg.
Hur kul tror ni det va första gången jag gick till gymmet??
Men också hur kul tror ni det va att sen 70kg lättare gå till gymmet i mitt livs TOPPFORM!!!!
Prata om att känna sig stolt!


Kanske kan detta motivera och inspirera någon....jag hoppas det!

Jag veeet att mååånga många ständigt säger till mig att dom visst ändrat livsstil. Men sällan har jag sett nån markant förändring! Dom finns dom också så klart...det vet jag. Finns dom som ändrat sin livsstil och skaffat sig bra kunskap. För det är just det som det handlar om.
Tro mig ....är det nån som letat genvägar genom åren är det JAG.....
Men det finns inga, det är den tuffa sanningen det!
Är lixom bara att snöra på sig skorna och rensa i skåpen...


Ska inte ge mig in mer i den frågan känner jag för min puls höjs så lätt ....

Nu har jag mina x-tra kilon kvar att jobba på här efter Isidor.
Men glad att dom inte är 60-70 kg.










5 kommentarer:

  1. Så himla grymt! Du ska vara stolt!! Du inspirerar och visar att de går om man vill! Utan nån jäkla operation som jag tror många väljer för att de är ett "lätt" alternativ?! Kram Emelie

    SvaraRadera
  2. Du har varit helt fantastisk Sofia! Stor eloge till dig! Men jag tycker tyvärr du är ganska orättvis när du gnäller på de som valt att operera sig. Jag har några i min närhet som gjort GBP o tro mig jag vet att dom har kämpat, tränat,gått hos dietister i åratal, gått på viktväktarna o druckit pulver o gjort andra vansinnesdieter, gråtit blod osv osv... utan några direkta resultat! De har också tränat flera gånger i veckan i flera år, men tyvärr har inte det hjälp tillräckligt. Att de sen får en operation via landstinget som vi skattebetalare får betala gör mig inget. ( Min närmaste väninna har tom med betalat 115 000 för sin GBP).Jag betalar mängder av skatt som även går till kriminella som sitter på anstalten eller missbrukare som måste sitta på behandligshem, invandrare, arbetslösa, sjukskrivna m.m. Jag kan nog räkna upp en massa saker både du o jag får betala skatt till. Men att någon får en operaton som faktiskt räddar liv tycker jag är helt ok. Jag skulle med tacka ja till en operation om det handlade om mitt liv! Kanske det bästa redskapet för en del. Ditt redskap var ju bland annat bantningspiller som jag antar var prisreducerat då?? Vem tror du stod för den mellanskillnaden?
    Sen är det säkert några som inte sköter sig när de opererat sig o det är sorgligt men de flesta sköter sig exemplariskt med båda mat o motion som faktiskt krävs av dom för att kunna behålla sin nya vikt!
    De tränar mer än mig på gymmet (4-5 dagar i vecka) o mer kan man ju inte kräva... eller??

    Nej jag vill inte vara missunnsam mot människor som faktiskt tar tag i sitt liv! Och vad dom använder för redskap är ju ganska ointressant. Alla gör vi våra val här i livet.

    Mvh Cattis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va roligt att du "tyckte till". Jag gillar det!! Vi ha olika uppfattningar här men kanske främst olika erfarenheter. Dina vänner verkar ju vara just dom då...SOM kämpar,skaffar sig kunskap, tränar rätt och ofta och gör allt det där man förväntar sig. Det tycker jag är fantastiskt bra och precis som det ska vara. Jag har oxå vänner som gjort en op och som kämpar och fått fina resultat. Men det finns väldigt många andra också...som inte gör det! Som inte lärt sig något alls och både äter mer och onyttigare än oss andra efter en op.
      Har man ett "matmissbruksproblem", som det faktiskt är, så är det en del av problemet just den sjukliga fetman...men roten TILL den sitter ju djupare. Och vad jag vet så är det inte mycket fokus på det varken innan eller efter (kan ha fel). Inte tillräckligti alla fall! För vad hjälper det med en op om du själv inte jobbar med det verkliga problemt. Gäller ju alla missbruk. Vad vinner vi då??? Den psykiska ohälsan är ju inte "botad" bara för den fysiska hälsan är bättre.
      Finns väl ingen i "biggest" som INTE går ner i vikt...tycker vi är onödigt SNÄLLA mot dessa människor ibland. Jag har ju själv varit en av "dom" och önskar att nån faktiskt pratade med mig ordentligt...kanske gjort mig arg och ledsen men ändå "väskt mig"!
      En liten liten % av alla överviktiga har nån form av rubbning eller sjukdom bakom sin övervikt...."vi" andra har ätit!!!!Dom andra vännerna du har som tränat mycket och jag förutsätter med hjälp av kunniga människor, ätit exemplariskt även där med hjälp, under lång lång tid och ÄNDÅ inte gått ner...ja, då kanske man tillhör den där % som behöver den hjälp som en op kan ge. Men har du lyckats gå ner en gång ....och sen inte kan hålla det så beror det ju på annat. Då handlar det ju om motivation.
      Att "vi" med detta problem har svårt att hålla vikten och använder mat som en "flykt" handlar om så mycket annat! Vi äter i alla "sinnen"...glad,ledsen,arg,uttråkad mm.
      Men jag håller med dig....Tar man hand om sin kropp efter och är i stort behov av denna operation för att överleva så kan det säkert vara en vettig sak.
      Vad gäller mig själv så kanske jag inte tycker det är en rimlig jämförelse med medicin som finns på apoteket!
      Men tack för du tyckte till...även om vi tycker olika !

      Radera
  3. Jo minsann också kan vi tvinga alkoholisterna att vara utan sprit. Det är ju inte våra bekymmer att de druckit sig till ett beroende. Inte ska våra skattepengar gå till att avgifta dom, de får gott skylla sig själva liksom tjockisarna som ätit sig till fetma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo,det blir ju just våra bekymmer. "Vi" tjockisar pratar jag OM....Operationerna kommer göras ändå vad jag än tycker....som tur är märker jag! Vilken tur att man kan få välja hur man vill göra med sin fetma. Antingen en op eller ny livsstil som tar betydligt längre tid. Vore väl fantastiskt om våra skattepengar kunde gå till betydligt "roligare" saker än "bekymmer".

      Radera