Summa sidvisningar

tisdag 29 oktober 2013

Släpp inte taget!!!!

Inte mycket till storm.
Folk på FB verkar nästan besvikna....jag är glad. Har en son som jobbar i skogen så för hans skull är jag extra glad. Nog för dom skulle haft mycket jobb,men det är endast kortsiktigt berättade han för mig!

Så jag känner mig nöjd över att det inte blev mer än ordentliga vindar!

I morse vaknade vi galet tidigt. Eller "dom"...jag fick snällt vakna också.
Isolde utan napp...inte ett pip...inte en fråga...bara ett konstaterande ATT hon är stor tjej! Hon va så stolt i morse.

Nu är dom på dagis. Jag ska motvilligt ta fram mina böcker. Inte alls taggad för plugg.
Det är ju "höstlov",inga lektioner för mig men allt rullar ändå.

Jag är söndergråten än efter gårdagens cancergala. Herre min skapare så jobbigt!!!

Jag skriver ett arbete om Folkhälsa. Spännande!
Skriver om Stillasittande barn bland annat. Såg det Amerikanska Biggest Loser  ,då hade dom 3 barn med. Hur tävlingen i detta såg ut vet jag inte...jag ville bara se hur man   gjorde och hur man hjälpte. Utomhus aktiviteter blandat med lek= BRA!
Sen  denna Juliana (jag vet inte vad hon heter riktigt men nåt sånt) skrek och gapade på deltagarna som va med (tack å lov bara på dom vuxna) gjorde mig nästan förbannad. Hon hävdade att DOM behövde det! Att dom hela sitt liv sett sig själva som offer...dax att ta ansvar!!!
Jo,då....jag håller med! Väger man 160-200 kg så har man hittat ganska många ursäkter och gjort sig själv till ett proffs på dom.
Jag tycker aldrig synd om kraftigt överviktiga. Inte det minsta. Men jag kan tycka det tragiskt!Det finns så mycket annat bakom. Just det får man aldrig glömma. Det finns en människa BAKOM.
Men att låta en människa som väger 200 kg SPRINGA på ett löpband tills dom trillar av..ramlar ihop...spyr...tvingas upp igen med denna människa gapandes över huvudet. Hoppas hon själv varit i närheten av tyngden i sin egen kropp så hon i alla fall kan minnas känslan . Troligen har hon inte det...
Att frakta en sån kropp framåt är nog så tufft.
Sen lyckas dom så klart,jättebra med stödet dom får och extrem träning! Tyvärr finns det tydligen brister då nästan ALLA i dessa program inte klarar av att hålla sin vikt och sitt nya liv. Uppföljning...eller jag brukar kalla det förföljning! SLÄPP dom inte vad NI gör...LÅT dom inte smita.....LÅT dom inte slippa! Håll i...håll ut! Vi är lata av naturen,just det försvinner sällan.
Att skylla på att det är "körigt i livet",därför faller jag tillbaka i gamla mönster är en vanlig liten strof. DÅ finns det en anledning helt plötsligt.

 Jag VET så klart vad dom är ute efter...en reaktion,ett uppvaknande.. men jag tyckte sättet va så gräsligt hemskt att beskåda från min Tv soffa!!!

Isolde valde ut några små små kulor igår när vi va iväg som man skulle lägga i vatten och dom skulle växa till sig och blev fina små diamantbollar. Hela mitt hem är fyllt av dessa. Dom tar lixom över här. DET blev mååååånga....och dom svällde över alla kanter här. 


Jättefina...men dom studsar oxå!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar